Οι Τούρκοι μας προκαλούν ανοιχτά.


Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι οι γείτονες, μας «έχουν βάλει στο στόχαστρο».

Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι μας προκαλούν ανοιχτά με πόλεμο, η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας είναιανύπαρκτη στην κυριολεξία. Σκεφτείτε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα Real News , δήλωσε ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο, πολύ περισσότερο, μια σύρραξη με την Ελλάδα.

Το μόνο σωστό πράγμα που είπε είναι ότι ένα τυχαίο γεγονός, που μπορεί να προκληθεί μέσα στην ένταση που προκύπτει, για παράδειγμα στις αεροπορικές αναχαιτίσεις, είναι δυνατόν να κλιμακώσει τις εντάσεις.

Για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είπε το εξής:

Πρόκειται για ένα απλό διασυνοριακό περιστατικό. Είναι απλό διασυνοριακό περιστατικό η σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών;


Μα καλά είναι δυνατόν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ βλέπει τι συμβαίνει να δηλώνει ότι δεν πιστεύει ότι διατρέχουμε κίνδυνο και ότι η σύλληψη των στρατιωτικών είναι κάτι…συνηθισμένο;

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουν οι Τούρκοι ώστε να αντιληφθούμε τις βλέψεις τους;

Δεν είναι δυνατόν οι Τούρκοι να κρατάνε φυλακισμένους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και εμείς ακόμα να κάνουμε λόγο για εκτιμήσεις και για ειρηνικές διαβουλεύσεις.

Αν είναι να κάνουμε διαβήματα και συζητήσεις για πιο λόγο πληρώνουμε τόσα δις κάθε χρόνο για τα εξοπλιστικά;

Η πολιτική ηγεσία είναι πάρα πολύ «μικρή» για τις περιστάσεις και οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται προς όφελος τους αυτή την κατάσταση. Οι Τούρκοι που τα βρήκαν σκούρα με τους ανοργάνωτους Κούρδους, θα έπρεπε να φοβούνται τον οργανωμένο Ελληνικό Στρατό αλλά από την στιγμή που βλέπουν την ηττοπάθεια μας, όχι μόνο δεν φοβούνται αλλά μας προκαλούν κιόλας.

Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, κινδυνεύει!!!
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours