Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συριακή πόλη Γκούτα φτάνει στο τέλος της. 

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος σε συνέντευξη από τη Μόσχα : "Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Ανατολική Γκούτα έχει τελειώσει, μόνο η πόλη της Δούμα παραμένει υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών".

Η Ζαχάροβα συνέχισε λέγοντας ότι ένα σημαντικό μέρος του άμαχου πληθυσμού ήταν σε θέση να εγκαταλείψει την πόλη μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων που οργανώθηκαν με τη βοήθεια του ρωσικού στρατού, προσθέτοντας ότι "διεξάγονται διαπραγματεύσεις σχετικά με τη δυνατότητα ειρηνικής παράδοσης της κυριαρχίας της πόλης στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις".


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε επίσης και την αμερικανική παρουσία στη Συρία. 

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπ.εξωτερικών , η Μόσχα ανησυχεί για τον σχεδιασμό της Ουάσιγκτον να ενισχύσει το διάστημα αυτό τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία.

Η Ζαχάροβα συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο al-Tanf της Συρίας, έφτασε πρόσφατα βαρύς στρατιωτικός εξοπλισμός.

"Υπάρχουν ανησυχητικές αναφορές οι οποίες μαρτυρούν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εδραιώνουν την παράνομη στρατιωτική τους παρουσία στο κυρίαρχο έδαφος της Συρίας. Συγκεκριμένα, στην περιοχή που παράνομα εισήλθε ο Αμερικανικός στρατός, γύρω από το χωριό Αλ-Τανφ στα νοτιοανατολικά της χώρας, καταφτάνει βαρύς εξοπλισμός ", δήλωσε ο Ζαχάροβα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ ίδρυσαν τη βάση στην al-Tanf πριν από δύο χρόνια, στις αρχές του 2016.

sputniknews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours