ΤΡΙΤΗ, 6/3, ΩΡΑ 22:30. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή είναι 3 αυτοκίνητα και 8 πυροσβέστες. Δεν μπορούν να πλησιάσουν την κορυφογραμμή που καίγεται αυτή τη στιγμή λόγω του δύσβατου του εδάφους.


 Έχει καεί η πλαγιά που είχε μελετηθεί για ΧΥΤΥ. Η καμένη έκταση είναι πλέον πολύ περισσσότερα από 300 στρέμματα.Το κυκλικό μέτωπο της φωτιάς (φωτ. Χ.Α.Π. για Εν Άνδρω).

Υπάρχει ένα κυκλικό μέτωπο που φτάνει τα 1500 μέτρα. Και ανοίγει κι άλλο, καθώς ο άνεμος δυναμώνει. Η φωτιά πλέον πέρασε την κορυφογραμη κι είναι στο πίσω μέρος του βουνού που είναι πολύ πιο πυκνοί οι θάμνοι, όπως εξηγούν μερικοί βοσκοί της περιοχής.
Όπως όλα δείχνουν η φωτιά θα καίει ανεξέλεγκτη μέχρι το πρωί. Οι άνεμοι είναι πλέον 7 μποφόρ.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑΗ αποψινλη φωτιά στην Πλούσκα της Άνδρου. Βίντεο για το Εν Άνδρω.


Φωτογραφία από την φωτιά σε εξέλιξη (φωτ. Χ.Α.Π. για το εν Άνδρω).


ΤΡΙΤΗ, 6/3, ΩΡΑ 21:00. Μεγάλη δασική πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στις Κάτω Γίδες στην περιοχή της Πλούσκας. Αυτή τη στιγμή φτάνουν στην περιοχή 3 πυροσβεστικά οχήματα της πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες και αναμένονται άλλα δύο με δασοπυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες από τους υπάρχοντες χωματόδρομους έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή, όμως η φωτιά έχει ήδη κάψει 300 περίπου στρέμματα και είναι στο βάθος της ρεματιάς. Δεν υπάρχει τρόπος εκεί που είναι να την προσεγγίσουν και ανάλογα με τον καιρό θα δουν που θα κατευθυνθεί. Η περιοχή που καίγεται είναι κυρίως βοσκοτόπια με θαμνώδη βλάστηση και φρύγανα


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνεμος στην περιοχή είναι νοτιοδυτικός. Συυνεπώς η φωτιά για την ώρα πηγαίνει προς θάλασσα και αν δυναμώσει ο καιρός και προς το Ατένι που είναι βόρεια.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πλησιάζουν πεζή και ανάλογα με το που θα πάει η φωτιά θα δουν αν υπάρχει δρόμος να πλησιάσουν και με αυτοκίνητα.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours