Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανατολική Γκούτα της Συρίας, απορρίπτοντας έτσι τις τροπολογίες που πρότεινε η Ρωσία. 

Η ρωσική αντιπροσωπεία θεωρεί την άρνηση υποστήριξης των τροπολογιών που πρότεινε στο ψήφισμα του ΟΗΕ, ως δημόσια ανακοίνωση υποστήριξης προς τους τρομοκράτες στο συριακό έδαφος. 

Η Ρωσία είχε προτείνει να προστεθεί στο προσχέδιο όρος, που θα αναφέρει ότι τα κράτη-μέλη καταδικάζουν όλες τις τρομοκρατικές πράξεις στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Γκούτα και επίσης ότι αρνούνται να παράσχουν οποιαδήποτε υποστήριξη σε τρομοκράτες στο έδαφος της Συρίας.
Ως εκ τούτου, η άρνηση των μελών του ΣΑΔ να αποδεχθούν τις τροποποιήσεις της Ρωσίας θεωρείται από το Κρεμλίνο, ως η απόλυτη παροχή υποστήριξης προς τους τρομοκράτες.

Επιπλέον, η Μόσχα κάλεσε τα κράτη που συμμετείχαν στην ψηφοφορία να προσθέσουν στο κείμενο του ψηφίσματος μια παράγραφο σχετικά με τα εγκλήματα των τζιχαντιστών εναντίον αμάχων στην Ανατολική Γκούτα και τη δέσμευση να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την ασφαλή εκκένωση αμάχων, προτάσεις που απορρίφθηκαν.

Το σχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει τη μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία. 

Συγκεκριμένα, το Λονδίνο πρότεινε μέσα από το ψήφισμα του ΟΗΕ να καταδικάσουν τα κράτη μέλη τις επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις και κρατικές υποδομές, τις "αεροπορικές επιδρομές κατά αμάχων" και την "πιθανή χρήση χημικών όπλων στην Ανατολική Γκούτα".
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours