Επειδή σιγά σιγά όλο και περισσότεροι βλέπουν που οδηγούνται τα πράγματα, ακολουθεί μια πρόταση, για όσους θέλουν να γίνει μια προσπάθεια αναβολής των.....αναπόφευκτων γεγονότων στη χώρα μας.

Η πρόταση αφορά τους πάντες, μέσα στη χώρα και εκτός αυτής.

Πριν καταθέσω την πρόταση θέλω να κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στο μέλλον και ταυτόχρονα στο βαθύ παρελθόν.

Θέλω να πάμε στις 6 του επόμενου μήνα, του Απριλίου.

Στις 6 Απριλίου 2018 πέφτει η Μεγάλη Παρασκευή, είναι η ημέρα σύμφωνα με τα ορθόδοξα κείμενα και μαρτυρίες των ανθρώπων της εποχής εκείνης, οπού ο Χριστός οδηγείται στον Πόντιο Πιλάτο και η μοίρα του αφήνεται στην κρίση του πλήθους.

Πηγαίνοντας από σήμερα μέχρι και της 6 Απριλίου του 2018 , κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο, στο κοντινό μέλλον αλλά και στο βαθύ παρελθόν και μεταφερόμαστε περίπου 2000 πριν…στα γεγονότα της ημέρας εκείνης, στο πραιτόριο που είναι φυλακισμένος ο Χριστός, έτοιμος για την καταδίκη του.

Θέλω να σχηματίσουμε λίγο τα συναισθήματα που έχει ο Χριστός την ημέρα εκείνη που ο Πιλάτος τον βγάζει έξω στο πλήθος, ψάχνοντας μια αφορμή που θα του έδινε τη δύναμη να τον απελευθερώσει, αφού είχε καταλάβει και ο ίδιος ότι ο φθόνος της εξουσίας ήταν η αιτία που ήθελαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι τη θανάτωση του.

Τα γεγονότα λίγο πολύ όλοι τα γνωρίζουμε, αλλά θέλω να μπούμε στη θέση του Χριστού.

Αυτός που έχει την απόλυτη εξουσία βρίσκεται κάτω από την εξουσία άλλων, σιωπηλός και μόνος, ενώπιον του φανατισμένου και καθοδηγούμενου πλήθους.

Ίσως για εκείνον να είναι η πιο δύσκολη στιγμή, η αίσθηση της μοναξιάς, η θλίψη του ότι δεν βρίσκεται ούτε ένας να τον στηρίξει από το πλήθος που είναι μαζεμένο από κάτω.

Δε βρίσκεται ούτε ένας να τον παρηγορήσει και είναι αναγκασμένος να περάσει το μαρτύριο της μοναξιάς, αφού τον εγκατέλειψαν άπαντες στα χέρια των κακοποιών.

Ποιοι τον εγκατέλειψαν;

Αυτοί που λίγο καιρό πριν του φώναζαν 
«ωσαννά» και άπλωναν τα βάγια στο πέρασμά του και τώρα φωνάζουν «άρον άρον σταύρωσων αυτόν».

Αυτοί που λίγο καιρό πριν ευεργετήθηκαν, αυτοί που δεν έβλεπαν και τους έκανε να βλέπουν, που ήταν παράλυτοι μια ζωή και τους έκανε να περπατούν, αυτοί που τα έβλεπαν όλα να γίνονται μπροστά στα μάτια τους και τελικά δεν έβλεπαν τίποτα….αυτοί που θεραπεύτηκαν και όλοι όσοι είδαν πράγματα που όπως έλεγαν ποτέ τους δεν είχαν ξαναδεί.

Όλοι αυτοί τότε που τον δόξασαν, τώρα βρίσκονται απέναντι του και τον καταδικάζουν σε θάνατο, στον πιο εξευτελιστικό θάνατο της εποχής εκείνης, υπό την παρότρυνση των Ιουδαίων αρχόντων και ιερέων.

Η μέρα εκείνη, η στιγμή της καταδίκης και όσων προηγήθηκαν, δεν έχουν καμία διαφορά από την κοινωνία των ημερών μας.

Όλες οι γενιές, μέχρι ακόμη και τη δική μας τη γενιά, χιλιάδες χρόνια μετά, είναι απαράλλαχτα ίδιες με την γενιά αυτών που τον σταύρωσαν.

Οι ίδιοι που τότε τον επευφημούσαν, κατευθυνόμενοι από τους αρχιερείς και τους φαρισαίους, τώρα τον καταδικάζουν. Δεν μπορούσαν όμως να τον καταδικάσουν δίχως τη σύμφωνη γνώμη του πλήθους, για αυτό και εργάστηκαν, έσπρωξαν καταστάσεις, πάλεψαν κυριολεκτικά ώστε να πείσουν το πλήθος να τον καταδικάσει για αυτούς.

Και όχι μόνον αυτό….

Στην προσπαθεία του Πιλάτου να σώσει τον Χριστό, τους παρουσιάζει το Βαραββά και τους λέει...." διαλεχτέ, ποιόν από τους δύο να ελευθερώσω, το Βαραββά ή τον Χριστό";

Και το πλήθος, ο όχλος η μάζα, η διεθνής κοινή γνώμη της εποχής εκείνης διαλέγει δίχως σκέψη το Βαραββά....

Ποιος είναι ο Βαραββάς;

Ήταν ένας ληστής που ξεσήκωνε το πλήθος να κάνει αντίσταση κατά της ρωμαϊκής κυριαρχίας στην Ιερουσαλήμ.

Όμως αν το δεις βαθύτερα, τη στιγμή εκείνη που ο Βαραββάς βρίσκεται δίπλα στο Χριστό είναι κάτι άλλο.

Είναι μεν ο ληστής, αλλά τη στιγμή εκείνη εκπροσωπεί το κακό όλου του κόσμου, είναι η προσωποποίηση της εποχής μας, είναι η ίδια η εποχή μας, μια εποχή γεμάτη ψέμα.... μια εποχή μίσους, φθόνου, αχαριστίας, αδικίας, απαξίωσης, αδιαφορίας, εγωπάθειας, αθεΐας, εγωισμού, μαγείας, φόνων, βίας, πολέμων, προπαγάνδας, συκοφαντίας…είναι μια πολύ πολύ σκοτεινή εποχή, είναι η ίδια η νέα τάξη που βλέπουμε τελευταία να κάνει όλο ένα και πιο έντονη την παρουσία της.

Όλα αυτά εκπροσωπεί ο Βαραββάς.... το σκοτάδι που στέκεται μπροστά στο πλήθος,  απέναντι από το καλό,απέναντι από το φως, απέναντι από τον Χριστό.

Και ο όχλος από κάτω, είμαστε όλοι εμείς, που πρέπει να μας πείσουν οι φαρισαίοι της εποχής μας να επιλέξουμε το Βαραββά….......και το κάναμε. Το κάνουμε κάθε χρόνο, ίσως κάθε μέρα και υποκύπτουμε στις φωνές και στις προτροπές  των φαρισαίων.

Ποιοι είναι όμως οι φαρισαίοι; 


Τι άλλο μπορεί να είναι πέρα από τα ΜΜΕ και πρόσφατα... τα soc.media;

Οι φαρισαίοι των ημερών μας, εργάζονται εντατικά μέρα νύχτα και προσπαθούν να μας πείσουν με κάθε τρόπο να επιλέξουμε το Βαραββά της εποχής μας, αυτά δηλαδή που αντιπροσωπεύει.

Και προσπαθούν με κάθε τρόπο για αυτό, ελέγχοντας τα πάντα γύρω μας, παροτρύνοντας μας να ακολουθήσουμε αυτά που η κοινή γνώμη λέει, που τα ήθη και οι σύγχρονες αξίες της εποχής μας επιτάσσουν.

Στη θέα λοιπόν του Χριστού και του Βαραββά, εμείς από κάτω επιλέγουμε το Βαραββά και δεν μας νοιάζει ποιος είναι ή τι κρύβεται πίσω από το ληστή, αρκεί να καταδικάσουμε το Χριστό, το καλό, την αλήθεια, όλα τα αντίθετα που εκπροσωπεί ο Βαραββάς.

Εδώ που φτάσαμε και αυτή είναι η πρόταση μου, που στην ουσία δεν είναι δική μου απλά αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να την υποστηρίξω, αυτό το Πάσχα ας μην επιλέξουμε το Βαραββά.

Το κάναμε οι περισσότεροι από εμάς χρόνια τώρα, επειδή όμως περνάει η χώρα μας κρίσιμες ώρες και αυτό το Πάσχα είναι ξεχωριστό από τα προηγούμενα, με αγωνία στο ζητάω να μην επιλέξουμε τα ίδια με αυτά που επιλέγουμε τόσα χρονιά τις ημέρες αυτές.

Τα νούμερα του Μαρτίου που θα δούμε σε επόμενο άρθρο είναι αρκετά για να προβληματίσουν σε μεγάλο βαθμό, αν και θα έπρεπε ήδη να το είχαμε κάνει από αυτά που βλέπουμε και ακούμε.

Επειδή οι εξελίξεις είναι στο κόκκινο και θα επηρεάσουν άμεσα και την Ελλάδα, ας κάνουμε μια προσπάθεια να λάβουμε…. αναβολή.

Έχει συμβεί και στο παρελθόν, μπορεί να συμβεί και τώρα.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ειδικός επι των θεολογικών θεμάτων, διαβάζω πολύ όμως και το μονοπάτι των μυστηρίων το έχω περπατήσει, οπότε έχω μια εικόνα, όπως όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με αυτό το μονοπάτι.

Ούτε καλός είμαι, ούτε ο ενάρετος είμαι, δεν σου συστήνομαι έτσι, αντίθετα ζω και κινούμαι μέσα στην πόλη, χάνοντας μάχες πολλές καθημερινά στα μέτωπα του πεδίου, όπως οι περισσότεροι από εμάς, οπότε δεν διαφέρω από τη μάζα, ούτε ξεχωρίζω από αυτή. Άλλο προσπαθώ και άλλο τα κατάφερα.

Οι μέρες αυτές, είναι οι πιο κρίσιμες ημέρες των τελευταίων 100 ετών για τη χώρα μας, αλλά και κατά σύμπτωση είναι και ημέρες κατανυκτικές, ημέρες όπως αυτές που είδαμε πιο πάνω.

Πριν καιρό είχαμε προτείνει σε όσους επιθυμούν , να εναρμονιστούμε με το κλίμα των ημερών.

Να συντονιστούμε με την ενέργεια των ημερών, διότι τα μυστήρια της εκκλησίας είναι ενέργεια, είναι μια ενέργεια που μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να τη βιώσει. Είναι η πραγματική θετική ενέργεια που αν συντονιστεί κάποιος μαζί της αποσυντονίζεται από τον πόλεμο της σκέψης, έναν πόλεμο που τον αποκαλώ MWW3 και που τον βλέπεις σχεδόν κάθε ημέρα να συμβαίνει μέσα από τις τραγωδίες που αποτυπώνονται στο πεδίο.

Ο ένας συντονισμός αποτρέπει τον άλλον συντονισμό και αυτό γίνεται μόνο μέσα στην εκκλησία, δεν γίνεται μαγικά, ούτε από απόσταση, ούτε με διαλογισμούς, θετικές σκέψεις και άλλες φαρισαϊκές προτροπές της νέας εποχής.

Έχοντας περπατήσει το μονοπάτι αυτό σου μεταφέρω υπεύθυνα και με πάσα ειλικρίνεια ότι α) ο συντονισμός με την ενέργεια του Θεού δουλεύει και β)τα οφέλη είναι πάρα πολλά.

Αν η κρίσιμή μάζα, ένα σοβαρό αριθμητικά πλήθος, συντονίζονταν τις ημέρες αυτές με την ενέργεια του Θεού, θα ήταν δυνατό ή πιθανό να πάρουμε μια μικρή αναβολή. Όπως είπαμε και όπως μας πληροφορούν άνθρωποι που έσπασαν το matrix, αυτό έχει ξανασυμβεί.

Εφόσον έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι έχει συμβεί πολλές φορές κατά το παρελθόν και «άγνωστες» σε πολλούς δυνάμεις για παράδειγμα σπάνε τους σεισμούς στα τρία, δημιουργούν πρόβλημα στο γείτονα μέρα κρίσιμη, αναβάλουν κακές στιγμές της χώρα μας, ας προσπαθήσουμε όλοι μας να «εκμεταλλευτούμε» αυτή τη δύναμη.

Ας ξεκινήσουμε από σήμερα, όλοι μας, και ας κάνουμε ένα “ντου” στους ναούς, ένα ειρηνικό ντου με καθαρή προαίρεση και ας παραμείνουμε στην λειτουργία δίχως καμία σκέψη, καμία έννοια και κανένα φόβο, ακόμη και αν ακούμε και δεν καταλαβαίνουμε,…Αυτός που πρέπει θα καταλάβει.

Δεν έχει σημασία εάν πιστεύεις ή όχι, δεν απευθύνομαι μόνο σε πιστούς, μα και εγώ ίσως στην αρχή να μην πίστευα, που τελικά δεν ήταν ότι δεν πίστευα, ήταν απλά ότι δεν γνώριζα.

Κάν’ το και θα με θυμηθείς, αφού πριν στο προτείνω, ο ίδιος το έχω κάνει, δεν θα σου πρότεινα κάτι που δεν έχω κάνει.

Και τα οφέλη όπως είπαμε πιο πάνω είναι πολλαπλάσια, ειδικά για όσους το κάνουν για πρώτη φόρα.

Ακόμη και αν δεν μαζευτούμε ικανοί στον αριθμό να ανατρέψουμε την κατάσταση και δεν τα καταφέρουμε να πάρουμε παράταση σε αυτά που προγραμματίστηκαν, θα έχουμε γεμίσει την ψυχική μας αποθήκη για τις δύσκολες εκείνες ώρες που η χώρα θα μπει σε μπελάδες.

Θα είναι η άνευ όρων και δωρεάν βοήθεια που θα έχουμε το διάστημα εκείνο, που θα πάρουμε τη θέση του Χριστού και θα σταθούμε μόνοι μας μπροστά στις εξελίξεις και όλοι και όλα θα είναι εναντίον μας, θα μας κατηγορούν για όσα κάναμε ή δεν κάναμε,  ακόμη και η φύση.

Θα είναι η στιγμιαία έμπνευση της δράσης που θα μας κρατήσει ζωντανούς, η καθαρή σκέψη και οι ώριμες αποφάσεις που θα ωφελήσουν και εμάς τους ίδιους αλλά και τους γύρω μας, όσοι ακόμη και αυτή τη στιγμή επιλέγουν συνειδητά το Βαραββά.

Ας εκμεταλλευτούμε τις επόμενες ημέρες μέχρι το Πάσχα και πάμε μαζί να πάρουμε αναβολή, να ετοιμαστούμε περισσότερο, καταλληλότερα, να κάνουμε συνειδητοποιημένα αυτή τη φορά τα μπάνια μας το καλοκαίρι, τις διακοπές μας, τα ψώνια μας, να δούμε ………Μουντιάλ, να ξεκουραστούμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να κάνει ο κάθε ένας συνειδητοποιημένα αυτό που του αρέσει στον ελεύθερο του χρόνο, αλλά και να είναι πιο έτοιμος ανά πάσα στιγμή να στερηθεί τα πάντα, με το χαμηλότερο κόστος.

Και αν δεν τα καταφέρουμε στο θέμα της αναβολής, ας δείξουμε ότι έστω θυμόμαστε και καταλαβαίνουμε τη μοναξιά του Χριστού τις τελευταίες εκείνες του στιγμές, δίπλα στον Πόντιο Πιλάτο και να του ζητήσουμε να θυμηθεί με τη σειρά του τη δική μας μοναξιά, όταν αυτή έρθει, μπροστά στις εξελίξεις που θα συγκλονίσουν τον πλανήτη.

Συγνώμη που μπήκα σε άλλα χωράφια σήμερα αλλά ένιωθα την ανάγκη να πω κάποια πράγματα και ελπίζω να έγιναν κατανοητά.

Όλα τα παραπάνω τα έγραψα γιατί τα ευρήματα που υπάρχουν στο πεδίο είναι αρκετά σοβαρά.

Μερικά από αυτά ετοιμάζονται και θα τα παρουσιάσω αργότερα. 


Κατά τα 7.30 νομίζω είναι μια καλή ώρα για να δώσουμε ραντεβού σε όποιο ναό μπορεί ο καθένας.

Αν όχι σήμερα, έχουμε πολλές ημέρες και πολλές ευκαιρίες αυτό το Πάσχα ώστε να μην επιλέξουμε το Βαραββα.


Rick.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours