Το απίστευτο περιστατικό με τη σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτών από τουρκική περίπολο, που συνέβη χθες στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου και ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την προκλητική και επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία έναντι της Ελλάδας.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού κάνει λόγο για «πρωτόγνωρο περιστατικό»!

Όλα έγιναν όταν η περίπολος του Στρατού Ξηράς, ξημερώματα της Πέμπτης 1 Μαρτίου, αποτελούμενη από έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό ΕΠΟΠ, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της χαμηλής ορατότητας, έχασε τον προσανατολισμό της και πέρασε σε τουρκικό έδαφος. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο, που τους συνέλαβε. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ξαφνιάστηκαν όταν κατάλαβαν ότι συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο.


Οι δύο Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επιστροφή τους στη χώρα μας από την Αδριανούπολη όπου βρίσκονται.

Ο Συνοριακός Σταθμός Καστανιών βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Περιφέρειας του Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία. Είναι το μοναδικό σημείο όπου τα σύνορα δεν ταυτίζονται με τον ποταμό Έβρο, αλλά είναι χερσαία. Ο δρόμος που οδηγεί από το χωριό Καστανιές στην Αδριανούπολη της Τουρκίας φράζεται από τον Συνοριακό Σταθμό Καστανιών, ακριβώς στο τέλος του χωριού.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours