Με βάση τα γεωπολιτικά φαινόμενα και άλλα ευρήματα από το πεδίο, η πρόγνωση για τον καιρό της Συρίας δεν δείχνει να συμβαδίζει με την εποχή.

Μόνο ανοιξιάτικο δεν μοιάζει το τοπίο στη χώρα αυτή, μιας και οι μεγάλες δυνάμεις δείχνουν να έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει να λύσουν μερικές από τις διαφορές τους (προς το παρόν αυτό συμβαίνει δια των αντιπροσώπων τους) στην περιοχή αυτή. 

Η κακιά στιγμή όμως (πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις μιλάμε για κακιά στιγμή) ή για άλλους ένα κατασκευασμένο και προκαθορισμένο χρονικά γεγονός, θα παραδώσει τη σκυτάλη αντιπαράθεσής στις μεγάλες δυνάμεις που έχουν μαζευτεί εκεί κάτω.

Πριν καιρό είχαμε πει ότι θα πρέπει πρώτα να φτιαχτεί η ανάλογη ατμόσφαιρα, διόλου ρομαντική, αντίθετα πολεμική…άκρως εχθρική, ώστε να κριθεί ένοχη στη κοινή γνώμη η Ρωσία και κατ’ επέκταση το συριακό καθεστώς, ο ίδιος ο Άσαντ. 


Ο λόγος που ακόμη δεν έχουν επιτεθεί στο Ιράν είναι οι παραπάνω δυο δυνάμεις, ειδικά η Ρωσία που ως τώρα έχει φρενάρει αυτή την επιχείρηση κρατώντας τις ισορροπίες για τα συμφέροντα της.
Με λίγα λόγια, όσο η Ρωσία είναι στη Συρία, όσο  υπάρχει to ISIS για να κυνηγάνε και όσο υπάρχει ο Άσαντ για να ψάχνουν το διάδοχο του, τα πράγματα είναι σε μια μακάβρια αναμονή.
Το πρόβλημα ξεκινάει όταν θα τείνει να διαταραχθεί η συγκεκριμένη ισορροπία.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα επτά συνεχόμενων ετών
 αιματοχυσίας: 

"Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη βοήθειας και προστασίας (…) ενώ το 69% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας."cnn.gr

Εδώ υπάρχει το έξης πρόβλημα, ότι ενώ το ISIS ψυχομαχά έχοντας χάσει πολύτιμο έδαφος και έμψυχο υλικό, τα στρατεύματα που έχουν κυριολεκτικά εισβάλει στη Συρία, εθελοντές σωτήρες, αψηφώντας για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αυτή τη στιγμή δεν έχουν την πρόθεση να φύγουν.

Το θέμα είναι γιατί συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε από ξένα πρακτορεία, δεν αποχωρούν διότι τα δυτικά κλιμάκια προετοιμάζουν το επόμενο πολιτικό σύστημα της χώρας, τη μετάβαση που σχεδιάζουν για την μετα Άσαντ εποχή, ενώ παράλληλα έχουν στην κατοχή τους τα ενεργειακά αποθέματα που διατηρούσε το ISIS, που με τη σειρά του τα έκλεψε από το συριακό καθεστώς.

Δεν αποχωρούν λένε για να διασφαλίσουν ότι το Ιράν θα παραμείνει φρόνιμο, θα πάψει να τροφοδοτεί με όπλα και ρευστό τη χεζπμολάχ, θα αποσύρει τις βάσεις από τη Σύρια και θα εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Και ένα παιδί του δημοτικού καταλαβαίνει ότι τα παραπάνω δυτικο-ισραηλινά αιτήματα δεν μπορούν να υλοποιηθούν....τουλάχιστον ειρηνικά.

Πως λοιπόν να μην ξεφύγει η κατάσταση εκεί, πως  να αποσοβηθεί το αναπόφευκτο που θα φέρει τετ α τετ ισχυρούς στρατούς;

Στο πεδίο καταγράφονται τελευταία περσινές προθέσεις...

Στο χάρτη σημειώνεται με κόκκινο το πιο αιματοβαμμένο μέρος της μέσης ανατολής από την αρχή του 2018 μέχρι ημερα. 
Αν το πιάναμε από το 2011 που ξεκίνησε το δράμα στη Συρία, πιθανός θα μας τελείωνε το σπρέι.
Και θυμάσαι τι είπαμε σε προηγούμενο άρθρο, για το τι συμβαίνει όταν υπάρχει αιμορραγία στο πεδίο.Συνυπολογίζοντας τα παραπάνω, στο χάρτη βλέπουμε ένα πιθανό πεδίο μιας πρώτης αντιπαράθεσης των μεγάλων. 


Μπορείς να σκεφτείς τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ξαφνικής αντιπαράθεσης στην περιοχή;
Σε ανθρώπινες απώλειες, στη παγκόσμια σταθερότητα, στην παγκόσμια οικονομία,στις αγορές, στα ντόμινο, στην παγκόσμια συνείδηση.... και και και ....

Με τα τωρινά δεδομένα, μοιάζει κάτι πολύ μεγαλύτερο να πλησιάζει στην περιοχή από αυτό που ως τώρα τα ΜΜΕ μας συνήθισαν.

Είναι αυτό που είπαμε πιο πάνω, αν παρατηρήσεις προσεκτικά τι εξελίξεις θα δεις ότι φτιάχνουν ατμόσφαιρα, τοποθετούν τα κεράκια, στρώνουν το τραπέζι, φοράνε τα καλά τους έτσι ώστε να έτοιμοι για την εκδήλωση.+++

Μιλάμε για το επόμενο διάστημα, χρονικά πριν τον πέμπτο μήνα αυτού του έτους.

Γιατί τον πέμπτο μήνα έχει και άλλα το ρωσικό μενού, σε άλλο γήπεδο, βόρεια, στοιχεία που θα εξετάσουμε αργότερα, διότι είναι ένας κομβικός μήνας που θα πρέπει με προσοχή να ακούσουμε τι έχει να μας πει. 
Και φυσικά είναι και άλλες περιοχές που αιμορραγούν, οι πληγές που τρέχουν δεν είναι  μόνο το βόρειο ανατολικό ημισφαίριο.

Και δεν μιλάμε μόνο για ένοπλες συγκρούσεις.


Rick
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours