Μια τσάντα που περιείχε 52 κομμένα χέρια, βρέθηκε θαμμένη στο χιόνι σε ένα νησάκι στη μέση του ποταμού που διασχίζει την πόλη Khabarovsk, στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.

Η ανακάλυψη έγινε από ντόπιους ψαράδες που αρχικά σκόνταψαν πάνω σε ένα από τα κομμένα χέρια, το οποίο εξείχε της επιφάνειας του χιονιού. Οι ψαράδες κάλεσαν την αστυνομία η οποία ερευνώντας την περιοχή ανακάλυψε τελικά και την σακούλα στην οποία περιέχονταν δεκάδες κομμένα άκρα. Κάποια βρίσκονταν ήδη σε στάδιο αποσύνθεσης και σε κάποια έλειπαν τα δάχτυλα.Φωτογραφίες του μακάβριου ευρήματος έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στο Instagram προκαλώντας πολλές συζητήσεις για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την όλη υπόθεση.

Οι θεωρίες περί τελετουργικών δολοφονιών, κανιβαλισμού, κατά συρροή δολοφόνων ή ακόμη και κυκλώματος εμπορίας οργάνων έκαναν την εμφάνισή τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Russia Today, η αστυνομία μάλλον απογοήτευσε τους λάτρεις των μυστηρίων καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις «τα ευρήματα δεν σχετίζονται με κάποια εγκληματική ενέργεια», αυτού του είδους.

Για τη ακρίβεια η αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση φαίνονται πεπεισμένοι ότι τα ανθρώπινα μέλη τα «ξεφορτώθηκαν» ,κατά παράβαση του νόμου, ιδρύματα που παρέχουν ιατρικέςς ή/και ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Η δήλωση δε της αστυνομίας φαίνεται να ενισχύει τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί από μερίδα των ΜΜΕ, πως τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν σε σορούς ατόμων η ταυτότητα των οποίων δεν ήταν γνωστή. 

Αυτό καθώς μια συχνά ακολουθούμενη πρακτική από όσους εργάζονται σε νεκροτομία είναι να κόβουν το ένα χέρι από το πτώμα αγνώστου ταυτότητας και να το στέλνουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει ανάλυση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και να διαπιστωθεί εάν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Τα άκρα όμως θα έπρεπε στη συνέχεια, είτε να έχουν αποτεφρωθεί είτε να έχουν σταλεί σε κάποιο νεκροταφείο. Προφανώς όμως κάποιος ή κάποιοι, επέλεξαν πιο συνοπτικές διαδικασίες.

Πηγή: Russia Today
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours