Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του αραβικού πρακτορείου ειδήσεων Al-Masdar News, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) έδωσε διορία 48 ωρών στους ισλαμιστές αντάρτες στην περιοχή αλ Κάνταμ, νότια της Συριακής πρωτεύουσας της Δαμασκού,για να παραδοθούν.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Συριακός Στρατός ζήτησε από τους ισλαμιστές επαναστάτες να παραδώσουν τον βαρύ οπλισμό τους και, είτε να μεταφερθούν στο κυβερνείο Ιλντίπμ της Συρίας, είτε να συζητήσουν τους όρους παράδοσης απευθείας με την κυβέρνηση. Η πηγή πρόσθεσε ότι πολλοί μαχητές έχουν ήδη προσεγγίσει τη συριακή κυβέρνηση για να παραδοθούν και έπειτα να μεταφερθούν στην Ιλντίπμ.

Ωστόσο, πολλοί από αυτούς φοβούνται τα αντίποινα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Συγκεκριμένα, η ISIS απειλεί να καταστρέψει οποιαδήποτε συμφωνία ισλαμιστών ανταρτών με τη συριακή κυβέρνηση. Η τρομοκρατική οργάνωση φέρεται να απειλεί να σκοτώσει όλους εκείνους τους επαναστάτες που παραδίδονται και δέχονται οποιαδήποτε συμφωνία με την κυβέρνηση της Συρίας.

Οι Ισλαμιστές επαναστάτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και οι μαχητές της οργάνωσης Ταχρίρ αλ-Σαμ, θα έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί για αποδεχθούν αυτήν την προσφορά και να παραδώσουν τα όπλα.

muraselon.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours