Με ιδιαίτερη σφοδρότητα συνεχίζονται οι μάχες γύρω από την Αφρίν καθώς η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει συνεχώς τις θέσεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων (YPG) στην προσπάθεια της να κάμψει τη σθεναρή αντίστασή που προβάλλουν στις χερσαίες δυνάμεις του τουρκικού στρστού. 

Την ίδια στιγμή πάντως που τα τουρκικά ΜΜΕ προπαγανδίζουν για την πρόοδο στο μέτωπο, οι πληροφορίες που δίνουν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες για τις απώλειες του τουρκικού στρατού δίνουν μια διαφορετική εικόνα και όχι πάντως εκείνη του “περιπάτου” που θέλει να προσδώσει στην επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρουν οι δυνάμεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων μόνο σήμερα σκοτώθηκαν 31 Τούρκοι στρατιώτες και Κούρδοι που έχουν συμμαχήσει με την Άγκυρα, ενώ καταστράφηκαν και δύο στρατιωτικά οχήματα. Την είδηση έδωσε μέσω Twitter, η κουρδική οργάνωση Rojava Defense Units, YPG.
Πηγή: Η Τουρκία ματώνει: Σε μια μέρα 31 στρατιώτες νεκροί στην Αφρίν, υποστηρίζουν οι Κούρδοι http://hellasjournal.com/2018/03/matoni-o-tourkikos-klados-eleas-gia-31-tourkous-stratiotes-nekrous-miloun-i-kourdi/
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours