Σε συνέντευξή του στον Σπούτνικ, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων των Κουρδων (YPG), Nuri Mahmud, αναφέρει λεπτομερώς τη κατάσταση που επικρατεί γύρω από τη συριακή πόλη Αφρίν, όπου η Τουρκική επιχείρηση "Κλαδί Ελιάς" βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

"Οι επιθέσεις εναντίον της Αφρίν από τον Τουρκικό στρατό και των συμμάχων του, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, συνεχίζονται για τέταρτη εβδομάδα - το τουρκικό καθεστώς πραγματοποιεί μαζικές αεροπορικές επιδρομές και χρησιμοποιεί βαριά όπλα.
Πολλές χώρες στέκονται αδιάφορες για τη μοίρα της Αφρίν αλλά  θα έπρεπε να υποστηρίξουν την πόλη αυτή και να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της τουρκικής επίθεσης.
Αν τώρα το συριακό καθεστώς θεωρεί τον εαυτό του ιδιοκτήτη αυτής της επικράτειας, θα πρέπει να κλείσει τον εναέριο χώρο της Συρίας για τα τουρκικά αεροπλάνα και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του όσον αφορά την υπεράσπιση της Αφρίν, η οποία είναι μέρος του συριακού κράτους
."

Έχουμε προηγουμένως συζητήσει με τις συριακές αρχές για το θέμα αυτό, "υπογράμμισε ο Μαχμούντ.

Χθες όπως ανακοινώθηκε, οι μονάδες YPG κατέληξαν σε συμφωνία με τις συριακές αρχές για να εισέλθει ο συριακός στρατός στην Αφρίν και να σταματήσει τις τουρκικές επιθέσεις.

Ο Μαχμούντ δήλωσε ότι τα συριακά στρατεύματα θα εγκατασταθούν σε διάφορες θέσεις κατά μήκος των συνόρων.

Οσον αφορά τις συριακές δυνάμεις, αυτές πρόκειται σύντομα να εισέλθουν στο κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, προφανώς εντός της ημέρας.

«Οι λαϊκές δυνάμεις θα μπουν στην Αφρίν μέσα σε λίγες ώρες», μετέδωσε το συριακό δίκτυο, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.

Κούρδος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις(SDF) – δημοκρατικός συνασπισμός με κυρίως συνιστώσα τις κουρδικές YPG – και η κυβέρνηση της Δαμασκού κατέληξαν σε συμφωνία για να μπει ο συριακός στρατός στην Εφρίν για να βοηθήσει στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες από sputniknews.com  tribune.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours