Βίντεο από την εισβολή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας των ΗΠΑ στο σχολείο Stoneman Douglas High School, στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, που συνέβη το μακελειό, αφήνοντας πίσω του 17 νεκρά παιδιά και αρκετούς τραυματίες.

Εντύπωση πραγματικά προκαλεί ένας μαθητής ή μαθήτρια, στα δεξιά της οθόνης, που στην παρότρυνση των αστυνομικών να σηκώσουν τα χέρια ψηλά, τα σηκώνει με δυσκολία και όπως φαίνεται στο βίντεο τρέμουν από το φόβο και το σοκ που έχει υποστεί.

Επίσης η δασκάλα είναι ανάμεσα στα παιδιά, όρθια, δεν κρύβεται, παρά είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με όποιο τρόπο μπορεί αυτόν που θα εισβάλλει στην σχολική αίθουσα.
Για καλή της τύχης όμως είναι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας





Όσο αφορά το περιστατικό, , ο δράστης της επίθεσης, ο 19χρονος μακελάρης Νίκολας Κρουζ, ήθελε όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα αφήνοντας πίσω του 19 νεκρούς πριν συνελήφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με καθηγητές και μαθητές του σχολείου, ο Κρουζ ενεργοποίησε τον συναγερμό για φωτιά προκειμένου οι μαθητές να βγουν στους διαδρόμους και έτσι να έχει περισσότερα υποψήφια θύματα. Από τα 17 θυματά του, τα 12 πέθαναν μέσα σε ένα κτήριο του σχολείου, τα δύο έξω από αυτό, ένα στο δρόμο και δύο στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν.

«Ακούσαμε τον συναγερμό και μετά σταμάτησε. Έπρεπε, όμως, να κάνουμε ό,τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν βγήκαμε στο διάδρομο είδα τον φύλακα να μας κάνει νόημα να επιστρέψουμε γρήγορα στην αίθουσα και να κρυφτούμε» δήλωσε μια καθηγήτρια στο CNN. 




Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο Κρουζ ήταν οπλισμένος με μια ημιαυτόματη καραμπίνα AR-15 ενώ είχε στην κατοχή του και καπνογόνα.

Ο 19χρονος μακελάρης




Η στιγμή της σύλληψης του Κρουζ




Ο Κρουζ ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου αλλά είχε αποβληθεί για «πειθαρχικούς λόγους». Μαθητές του Stoneman Douglas High School δήλωσαν ότι όταν άκουσαν για το περιστατικό ο πρώτος στον οποίο πήγε το μυαλό τους ήταν ο Κρουζ.

«Ήταν τρελός. Του άρεσε να σκοτώνει μιρκά ζώα. Το μυαλό του ήταν σαλεμένο. ήταν ρατσιστής και τρελός» είπε ένας μαθητής στο 10ABC News. «Πολλά παιδιά στο παρελθόν αστειεύονταν ότι αυτός θα είναι που κάποια στιγμή θα αρχίσει τους πυροβολισμούς στο σχολείο.

 Ήταν σαν να το είχαμε προβλέψει» δήλωσε ο 17χρονος Μάθιου Γουόκερ. Καθηγητής του Κρουζ δήλωσε στη Miami Herald ότι «πέρυσι μάθαμε ότι του είχε απαγορευθεί να μπαίνει σε σχολεία με τσάντα πλάτης. Υπήρχαν προβλήματα με απειλές που είχε εκτοξεύσει κατά άλλων μαθητών».

Το CNN μετέδωσε επικαλούμενο εκπρόσωπο των τοπικών αρχών ότι ο 19χρονος μακελάρης είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στην οποία, όμως, είχε να δώσει το «παρών» για πάνω από έναν χρόνο.



Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours