Το σκάνδαλο Novartis είναι αναμφίβολα υπαρκτό. Όμως, πολύ δύσκολα θα έβγαινε στην επιφάνεια αν δεν υπήρχε ο υπόγειος οικονομικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Γερμανία,η οποία, μαζί με την Ελβετία έχει τον κύριο έλεγχο της αμαρτωλής φαρμακευτικής εταιρείας. Ο οικονομικός πόλεμος και ειδικότερα ο πόλεμος νομισμάτων ανάμεσα στις υπερδυνάμεις των ΗΠΑ, Γερμανίας, και της Κίνας,έχει σήμερα υποκαταστήσει τις μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις για τη πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθαι.

Η μεγάλη και πλέον φανερή σύγκρουση είναι αυτή ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα και ειδικότερα ανάμεσα στο Κινέζικο γουάν και στο δολάριο των ΗΠΑ, με το οποίο διενεργείται το μεγαλύτερο μέρος των διεθνών συναλλαγών. Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν την οικονομική και στρατιωτικοπολιτική τους υπερκυρκυριαρχία, εξάγοντας δολάρια που χρησιμοποιούνται ως διεθνές διαμεσολαβητικό και αποθεματικό νόμισμα.Η Κίνα σήμερα που κατέχει αποθέματα σε δολάρια άνω των 4 τρις, αντεπιτίθεται με την μερική απόσυρσή της από τη χρησιμοποίηση του δολαρίου στις διεθνείς συναλλαγές. ( Βλ. σχετικό άρθρο εδώ στην Ο.Δ.).Στο μέτωπο αυτό έχει σύμμαχό της το Ιράν και τη Ρωσία αλλά και τις άλλες χώρες των BRIGS, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική.

Η Γερμανία συμμετέχει και αυτή στον διεθνή οικονομικό πόλεμο, διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο ισχύος με διάφορα μέσα και ειδικότερα χρησιμοποιώντας το ευρώ που ελέγχει. Στην παγκόσμια αυτή οικονομική σύγκρουση, ένα από τα επί μέρους θύματα είναι η Ελλάδα. Και αυτό γιατί οι ΗΠΑ επέμεναν και δυστυχώς ακόμα και τώρα παρ’ όλες της περί του αντιθέτου παλαιότερες δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ, επιμένουν για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη ως αδύνατου κρίκου της αλυσίδας του ευρώ, η οποία δεν πρέπει να δυναμώσει με την απαλλαγή της από αυτόν.

Έτσι, είναι η Ουάσιγκτον που επιμένει στην παραμονή μας στο ευρώ, με τη συνδρομή και της Γαλλίας που και αυτή ανησυχεί για την περαιτέρω ισχυροποίηση της Γερμανίας Οι Βρετανοί βλέποντας την μετατροπή της Ευρώπης σε Γερμανικό προτεκτοράτο, φρόντισαν εγκαίρως να αποχωρήσουν. Και η οικονομία τους όπως και το νόμισμά τους η στερλίνα πηγαίνουν πολύ καλά, παρ’ όλους τους παλαιότερους «κρωγμούς» περί καταστροφής τους όταν αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά καλύτερα πηγαίνουν και χώρες εκτός ΕΕ όπως η Νορβηγία αλλά εκτός ευρώ όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Δανία, Ουγγαρία, Λετονία, Πολωνίας, Σουηδίας. Όσο για τις εικοτολογίες ότι, χώρες τις ευρωζώνης όπως η Ιρλανδία,Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία,έχουν βγει από τα μνημόνια και πορεύονται ικανοποιητικά, πρόκειται για χοντρές στατιστικές αλχημείες αφού στις χώρες αυτές το χρέος τους έχει περίπου διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το Βερολίνο μοιράζει τα «ιμάτια» της Ελλάδας

Το Βερολίνο,για να ηρεμήσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ και των άλλων μεγάλων δυτικών χωρών, τους παραχωρεί με κυνισμό περιουσιακά κομμάτια της Ελλάδας. Έτσι βλέπουμε Αμερικάνους και Ευρωπαίους Γύπες των αγορών να υφαρπάζουν μισοτιμής τις ελληνικές τράπεζες, όπως και κάθε είδους δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Η πρωτόγνωρη λεηλασία της Ελλάδας, τύπου χώρας «Μπανανίας» συνεχίζεται ανελέητα μέσα από τη σύγχρονη γερμανική κατοχή, αφού εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί ότι “όπου μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα μυρμήγκια”. Και δεν φροντίζουμε να ελιχθούμε έξυπνα ανάμεσα στο ποδοβολητών των βουβαλιών.

Στα πλαίσια αυτά, εξηγείται η παλαιότερη πρόταση Σόϊμπλε για την προσωρινή ή μόνιμη αποχώρησή μας από την ευρωζώνη, με δέσμευση και κούρεμα του χρέους, χορήγηση 50 δις και στήριξη της δραχμής με μια συμφέρουσα για εμάς υποτίμηση σε επίπεδα του 25%. Την πρόταση Σόϊμπλε έχει υιοθετήσει και ο επικεφαλής των Γερμανών Φιλελεύθερων Κριστιάν Λίντνερ, ο οποίος έχει και αυτός δηλώσει ξεκάθαρα ότι, κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να γίνει μόνο έξω από την ευρωζώνη.

Αυτή θέση του Λίντνερ σε συνδυασμό με το θέμα της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων σε αντίθεση με τις θέσεις Μακρόν της Γαλλίας όπως και του Γερμανού ¨σοσιαλδημοκράτη” Σούλτς, φαίνεται πως είναι ένας βασικός λόγος που απέτυχε η δημιουργία της επιλεγόμενης κυβέρνησης Τζαμάϊκα στη Γερμανία, με τη σύμπραξη των Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών, Φιλελεύθερων και Πρασίνων.

Φυσικά οι θέσεις των Σόϊμπλε και Λίντνερ δεν οφείλονται σε μια παρά φύση «αγάπη» τους για την Ελλάδα, αλλά στο στόχο τους να δημιουργήσουν μια ισχυρή Γερμανική Ευρώπη. Και αυτό θα το πετύχουν κυρίως μέσα από την ισχυροποίηση του ευρώ και τη συμμετοχή τους στις διεθνείς αγορές ως ανταλαγματικού και αποθεματικού νομίσματος. Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε για το συμφέρον της καταρρέουσας χώρας μας με σύνεση και ρεαλισμό.

Όσο για το σάνδαλο Novartis,θα παίζει δυνατά στο προσκήνιο της επικαιρότητας και με αυτά και με αυτά, θα ξεχνάμε τον κύριο εχθρό, που δεν είναι άλλος από τη νεο-γερμανική κατοχή, τη φτωχοποίηση, τη λεηλασία, την καταστροφή της χώρας μας. Η θέση μας αυτή, δεν αθωώνει βέβαια τα όποια πολιτικά πρόσωπα έχουν πιθανώς αναμειχθεί στη συνδιαλλαγή με την αμαρτωλή εταιρεία,που είναι ομόλογη και ομοεθνής της γνωστής και μη εξαιρετεάς Seamens. Αλλά οφείλουμε να μη λησμονούμε τα αίτια, τις προεκτάσεις και κυρίως να επισημάνουμε τον κίνδυνο αποπρασαντολισμού της κοινής γνώμης απο το κεντρικό πρόβλημα της πολιτικής μας ζωής, την ξένη κατοχή.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours