Ο συριακός στρατός και οι ντόπιοι κάτοικοι της νοτιοδυτικής επαρχίας Ράκκα, έφεραν στο φως σήμερα άλλη μια σφαγή του ISIS, που περιείχε τα απομεινάρια δεκάδων στρατιωτών και των αμάχων πολιτών. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες αναφορές που προέκυψαν την τελευταία ώρα, ανακαλύφθηκε ότι πλησίον της πόλης Ramthan στη νοτιοδυτική επαρχία Ράκκα, αποκαλύφθηκαν μαζικός τάφος που είχαν θαφτεί Σύροι στρατιώτες και άμαχοι πολίτες - αποτέλεσμα σφαγής από την ισλαμική τρομοκρατική ομάδα πριν από αρκετά χρόνια.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 34 πτώματα από τον τόπο της σφαγής. Τα πτώματα που βρέθηκαν, θα πρέπει πρώτα να μεταφερθούν σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στο Χαλέπι για ταυτοποίηση και στη συνέχεια να δοθούν στις αντίστοιχες οικογένειες.

Η ανακάλυψη του μαζικού τάφου - ένας από τους πολλούς που έχουν ανακαλυφθεί στην επαρχία Ράκκα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών - έγινε πρόσφατα, όταν και επέστρεψαν οι κάτοικοι πίσω στις πόλεις και χωριά τους σε ολόκληρη τη νοτιοδυτική ύπαιθρο της Ράκκα.

Τόσο τα συριακά στρατεύματα όσο και οι πολίτες ανέλαβαν την προσπάθεια ανασκαφής.

Η ανακάλυψη είναι μια ακόμη δραματική υπενθύμιση της κυριαρχίας της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του 2014, το ISIS κατέλαβε πάνω από το 90% της επαρχίας Ράκκα- και κατά τη διάρκεια της επικράτησης του στην περιοχή διέπραξε αποτρόπαια εγκλήματα και μεγάλες σφαγές αιχμαλώτων των συριακών στρατευμάτων αλλά και πολιτών που θεωρούνταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή άπιστοι.
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours