Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, οι ΗΠΑ φυγάδευσαν τους ηγέτες της Daesh από την περιοχή Al-Shaddadah στο βορειοανατολικό Κυβερνείο al-Hasakah, χρησιμοποιώντας αμερικανικά ελικόπτερα του στρατού. 


Οι εξτρεμιστές μεταφέρθηκαν στη βάση Sabah al-Khair, μια βάση που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια της πόλης al-Hasakah, την οποία οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν για την εκπαίδευση στρατιωτών (προφανώς τζιχαντιστών). Οι μη στρατιωτικές πηγές πρόσθεσαν ότι τα ελικόπτερα αποβίβασαν τέσσερις από τους ανώτερους τρομοκράτες της Daesh, μεταξύ των οποίων ο ένας είναι καταζητούμενος τρομοκράτης Βελγικής υπηκοότητας. 

Σημείωσαν επίσης ότι η φυγάδευση αυτή αποκαλύφθηκε μέσα από αναφορές σε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων που διέθεταν οι τρομοκράτες, ένας εκ των οποίων ονόματι "Abu Qasim al-Iraqi", είχε εξαφανιστεί μαζί με τη σύζυγό του και έναν σωματοφύλακα, παίρνοντας μαζί του και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι αναφορές για παρασκηνιακές συνεργασίες των ΗΠΑ με εξτρεμιστικές ομάδες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε τακτική βάση.

Στις 21 Φεβρουαρίου, μια ανώνυμη πηγή από την πόλη al-Hasakah, είπε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι οι ντόπιοι κάτοικοι είχαν δει αμερικανικά ελικόπτερα να προσγειώνονται στο έδαφος μιας τοπικής φυλακής και έπειτα να απογειώνονται. Η πηγή αυτή εξήγησε ότι οι πτήσεις είχαν σκοπό να φυγαδεύσουν εξτρεμιστές τρομοκράτες.

Τον περασμένο Νοέμβριο , δημοσιεύματα ανέφεραν ότι "η αμερικανική στρατιωτική αεροπορία" χρησιμοποιήθηκε για να παραλάβει τους διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh από την πόλη του al-Mayadin, λίγο πριν ανακτηθεί από τον συριακό στρατό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δηλώσει επίσημα ότι ο δυτικός συνασπισμός υπό την αμερικανική ηγεσία ασχολείται με την εκπαίδευση πρώην τρομοκρατών της Daesh και της αl Nusra Front σε μια βάση κοντά στο al-Hasakah, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος στρατιωτικός σχηματισμός που θα ονομάζεται «Νέος Συριακός Στρατός» [New Syrian Army].almasdarnews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours