«Υπάρχουν οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν χρηματισμούς πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων», δήλωσε ο δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, που εμπλέκουν στις καταθέσεις τους δέκα πολιτικά πρόσωπα, Παύλος Σαράκης.

«Δεν υπάρχουν οι δομές που να προστατεύσουν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Είναι βέβαιο ότι θα διαρρεύσουν τα στοιχεία τους και είναι υπεύθυνη η πολιτεία για ό,τι τους συμβεί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ για τους τρεις μάρτυρες που εμπλέκουν δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς στη δικογραφία της Novartis.

«Αν οι αμερικανικές αρχές θεωρούσαν σημαντικό κάποιον μάρτυρα, θα τον είχαν προσεγγίσει. Δεν γνωρίζω αν έχουν προσεγγίσει τους συγκεκριμένους τρεις», συμπλήρωσε και τόνισε πως το FBI «ίσως να βρει εμπλοκή και άλλων προσώπων».

Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι δεν είναι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης: «Υπάρχει μείζον θέμα που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τις εισαγγελικές αρχές για να φτάσει κάπου. Το νομικό μας πλαίσιο δεν θα μας επιτρέψει να φτάσουμε».

«Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η μητρική εταιρεία στην Ελβετία γνώριζε τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα», κατέληξε.


tribune.gr

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours