Η Τουρκία προειδοποίησε την Τετάρτη τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που εισέρχονται στη βορειοδυτική περιοχή της Αφριν, για να στηρίξουν τη κουρδική πολιτοφυλακή YPG, ότι θα αντιμετωπίσουν τις «σοβαρές συνέπειες» της πράξης αυτής και θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι.

Ένα κομβόι 40-50 οχημάτων με φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προσπάθησε να εισέλθει στην Αφριν της Συρίας τη Τρίτη, αλλά υποχώρησε μετά από πυρά που εξαπέλυσαν εναντίον τους οι τουρκικές δυνάμεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, 
Ibrahim Kalin.

"Κάθε βήμα του καθεστώτος ή άλλων ομάδων που κινούνται σε αυτή τη γραμμή θα έχει σίγουρα σοβαρές συνέπειες", ανέφερε ο Ibrahim Kalin σε συνέντευξη Τύπου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι η επίθεση της Τουρκίας συνεχίστηκε και τη νύχτα, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού της πόλης Αφρίν.

Ένας αξιωματικός από το κομβόι που χτυπήθηκε από τα τουρκικά πυρά, είπε στο Reuters τη Τρίτη ότι, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις επέστρεψαν πίσω μετα τα πυρά εναντίον τους, αλλά αργότερα συνέχισαν την πορεία τους και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αφρίν.


Η Τουρκία και οι Σύροι σύμμαχοί της, ξεκίνησαν μια στρατιωτική επιχείρηση τον περασμένο μήνα για να απομακρύνουν τους Κουρδους μαχητές του YPG από την περιοχή της Αφρίν. 

reuters.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours