Σύμφωνα με πηγές από την αντιπολίτευση αλλά και φιλοκυβερνητικές αναφορές,Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SSA) ή οι συμμαχικές παραστρατιωτικές ομάδες ή και οι δύο, έχουν αρχίσει να επιτίθενται στις πρόσφατα εδραιωμένες θέσεις των τουρκικών δυνάμεων στη νότια επαρχία του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ( παραστρατιωτικές ομάδες που συνδέονται με το Ιράν) έχουν πλήξει με πυρά πυροβολικού τις πρόσφατα εδραιωμένες θέσεις του τουρκικού στρατού στη στρατηγική περιοχή Al-Eis νότιας της επαρχίας του Χαλεπίου.

Από την άλλη, φιλοκυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι, ο βομβαρδισμός των τουρκικών στρατιωτικών θέσεων είναι γεγονός- ακόμη και ο ισχυρισμός που θέλει να υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων - αλλά δεν διευκρινίζεται αν ο Συριακός στρατός ή πολιτοφυλακές ή ακόμη και οι δύο, είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις αυτές.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι ώρας είναι ότι οι μη-συριακές φιλοκυβερνητικές στρατιωτικές μονάδες, που βρίσκονται απέναντι από την περιοχή Al-Eis είναι κυρίως ιρανικές ή ιρανικές δυνάμεις.

Επίσης, το πυροβολικό του τουρκικού στρατού απάντησε προφανώς στις επιθέσεις αυτές, χρησιμοποιώντας πυρά πυροβολικού εναντίον των συριακών στρατευμάτων που βρίσκονται γύρω από την πόλη Shugheydilah.

Περισσότερα σε λίγο...
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours