Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα Πέμπτη απέρριψε την έκκληση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να έλθει σε επαφή με τον ηγέτη του Συριακού καθεστώτος, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι  "Μου είπε(ο 
Κιλιτσντάρογλου):" Καθίστε στο τραπέζι με τον Άσαντ και συζητήστε για αυτό το ζήτημα".

"Τι θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με έναν δολοφόνο που σκότωσε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Σύρους πολίτες;"

Και πρόσθεσε "Μπορεί, όταν κρίνεται απαραίτητο, να βαδίσεις χέρι χέρι με τους τρομοκράτες ... Αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι  και δεν θα το ακολουθήσουμε ούτε και στο μέλλον."

Την Τρίτη, στην ομιλία του προς τα μέλη του κόμματός του, ο Κιλιτσντάρογλου κάλεσε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Ερντογάν να έρθει σε επαφή με το καθεστώς Άσαντ για την επίλυση της σύγκρουσης στο έδαφος της Συρίας.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η επιχείρηση «Κλαδί Ελίας» στο Βόρειο Χαλέπι, διεξάγεται στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της Τουρκίας βάσει του διεθνούς δικαίου, των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, των δικαιωμάτων αυτοάμυνας στο πλαίσιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών αλλά και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η περιοχή της Αφρίν υπήρξε ένα μεγάλο κρησφύγετο για το YPG / PKK από τον Ιούλιο του 2012, όταν και το καθεστώς Ασαντ στη Συρία εγκατέλειψε την πόλη σε αυτές τις ομάδες, δίχως να τις καταπολεμήσει.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours