Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ένα ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο Μεξικανός υπουργός Εσωτερικών, αλλά και ο κυβερνήτης της Οαχάκα, συνετρίβη. Και οι δύο επέζησαν, ωστόσο δύο άνθρωποι στο έδαφος βρήκαν τραγικό θάνατο την στιγμή της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου.


Το στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη όταν επιχείρησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Πολιτεία την οποία «χτύπησε» ο σεισμός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρουσιάστηκε βλάβη και ο πιλότος επιχείρησε να το προσγειώσει…
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι αυτός και ο κυβερνήτης της Οακάχα Αλεχάντρο Μουράτ δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω Twitter αναφέροντας ότι οι δύο άνθρωποι ήταν στο έδαφος σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Μεξικού Notimex, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε αμέσως ανθρώπινες απώλειες, αλλά σοβαρές ζημιές σε δεκάδες κτίρια και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ήδη πέντε μήνες μετά τον σεισμό των 7,1 βαθμών στην ανοικτή κλίμακα Ρίχτερ στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 369 ανθρώπων, ο φόβος και η αγωνία επέστρεψαν χθες στους κατοίκους της πρωτεύουσας, αν και αυτή τη φορά οι πολίτες ήταν περισσότερο προετοιμασμένοι, μεταδίδει το Notimex.

newsit.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours