Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να σεβαστεί την κυριαρχία της Συρίας και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών της Μέσης Ανατολής, μετά και από τις σημερινές εναέριες επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων (IDF) ενάντια σε στόχους στη κεντρική Συρία.

"Η Μόσχα ανησυχεί βαθύτατα για τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιθέσεις που γίνονται στη Συρία. Ο κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης εντός και γύρω από τις ζώνες αποκλιμάκωσης, οι οποίες έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση της βίας στη Συρία, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία" σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου.

Και συνεχίζει...

"Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιαδήποτε βήματα ή κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της κατάστασης. Θεωρούμε απαραίτητο να γίνουν απολύτως σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας όπως επίσης και των υπολοίπων χωρών της περιοχής".


Συνεχίζοντας το ρωσικό υπουργείο εσωτερικών προσθέτει ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης «συμμορφώνονται με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις για να εξασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία της ζώνης αποκλιμάκωσης στα νοτιοδυτικά της χώρας».

Σχολιάζοντας τις σημερινές επιθέσεις του Ισραήλ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραήλ, Jonathan Conricus, δήλωσε ότι οι Σύροι και οι Ιρανοί «παίζουν με τη φωτιά» και πρόσθεσε ότι η Δαμασκός, επέτρεψε στην Τεχεράνη να πραγματοποιεί επιθέσεις μέσω της συριακής επικράτειάς. Προειδοποίησε επίσης ότι οποιοσδήποτε επιτίθεται στο Ισραήλ θα "πληρώσει υψηλό τίμημα", αλλά πρόσθεσε ότι το Τελ Αβίβ δεν αναζητά κλιμάκωση στην περιοχή.

sputniknews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours