Μη τους φοβίζει κάποιους το νηστίσιμο, απλά υποδηλώνει τη λιτότητα των παρακάτω συλλογισμών.

Απλές σκέψεις είναι, μερικές με τη μορφή ερωτήσεων..

Πρώτη σκέψη…

1)Για ποιον ακριβώς λόγο θέλει να εισβάλει ο Ερντογαν στην Ελλάδα;

Σκέψου λογικά και μακριά από τους τίτλους των ειδήσεων των 8 ή των 9.

Θα εισβάλει γιατί θέλει τα νησιά μας;

Πόσα νησιά θέλει....18 νησιά, μερικά νησιά, 2-3 νησιά;
Τι θέλει;
Αυτό που έχουν πάνω τους τα νησιά ή αυτό που έχουν από κάτω τους, υποθαλάσσια, εκεί στα νερά του ανατολικού Αιγαίου;

Μα δεν είναι πολύς καιρός που σε αποκαλούσαν γραφικό εάν αποδεχόσουν την ύπαρξη ορυκτού πλούτου στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου;
Τα κανάλια, οι εφημερίδες, μεγάλα και τρανά μπλόγκ...γνωστοί μας, άγνωστοι σε μας....πολλοί δε το αμφισβητούσαν;

Ναι ήταν πολλοί...τι άλλαξε τώρα;
Τους το είπαν τα έγκυρα ΜΜΕ και είδαν και τον γείτονα να ενδιαφέρεται... για τα "ψάρια του Αιγαίου".....;

Θυμήσου ότι κάτι τέτοιο ξεκίνησε να ψιθυρίζεται, κάπως επίσημα, το διάστημα που μπαίναμε στο ΔΝΤ, ότι δηλαδή η χώρα μας και η Κύπρος διαθέτουν αξιόλογα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Άρα κάποιοι φρόντισαν να φυτέψουν το σπόρο της διαμάχης στο παρελθόν, να τοποθετήσουν τα κούτσουρα και τα προσανάμματα στην εστία ή τις εστίες και πάνω στην ευγένεια τους μας προσέφεραν και ένα κουτί με σπίρτα, για ώρα ανάγκης …….και ή ώρα όπως φαίνεται έφτασε.
2)ο Ερντογάν είναι ηλίθιος; Δεν γνωρίζει ότι κάποιες δυνάμεις προσπαθούν να διαμελίσουν τη χώρα του;

Ο Ερντογάν μας φταίει; Γιατί δεν βλέπουμε πίσω από τον Ερντογαν ποιοι κινούν τα νήματα; Ναι θα μου πεις δεν φαίνονται, αλλά σαν αποδεικτικά στοιχεία έχουμε τον τρόπο που κινούνται, έχουμε τη μορφή κάθε φορά που παίρνουν οι εξελίξεις και αυτές τους προδίδουν στα μάτια μας.
Αυτοί που οδηγούν τον Ερντογάν στα άκρα και θέλουν να διαλύσουν την Τουρκία, θέλουν να διαλύσουν και την Ελλάδα.Συμφωνούμε;

3)Η Τουρκία έτσι απλά θα επιτεθεί στην Ελλάδα;

Έχει δαπανήσει αρκετά δις η γείτονα χώρα σε υποδομές, με σκοπό να προσελκύσει επενδύσεις που θα ενισχύσουν την οικονομία της και να ισχυροποιήσει τη θέση της στο μουσουλμανικό κόσμο και μάλιστα τελευταία ετοιμάζει και ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου, ίσως το μεγαλύτερο, 11δις κόστος κατασκευής παρακαλώ……και θα μπει στο πειρασμό να επιτεθεί σε μια, όχι και τόσο αμελητέα στρατιωτική δύναμη όπως είναι η Ελλάδα(εδώ η ίδια δυσκολεύεται με τους Κούρδους στην Αφρίν που δεν έχουν καν κράτος!), με μια ντουζίνα κράτη να έχουν αποφασίσει προσωρινά ότι θα είναι στο πλευρό μας και έχοντας ανοιχτά μέτωπα εντός αυτής(PKK,Αλεβίτες) και εκτός αυτής (YPG,Άσαντ);;

Και παρακαλώ, ουδεμία σχέση έχει η πατελονάτη και σθεναρή υποστήριξη των Ευρωπαίων συμμάχων μας στη χώρα μας, με την  υποψία ότι η Τουρκία έχει την πρόσθεση να βάλει χέρι στα κοιτάσματα του Αιγαίου, που οι Ευρωπαίοι έχουν διασφαλίσει με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια. 
Ποια είναι άλλωστε η Τουρκία που διεκδικεί.... Ευρωπαϊκό πλούτο.

Ολα τα παραπάνω ο Ερντογάν τα γνωρίζει, βλέπει ότι η χώρα του πιέζεται από κάθε κατεύθυνση, δεν μπορεί να τα βάλει με όλους, εφόσον δεν υπαναχωρεί στα σχέδια των Σοφών και κάνει τα πάντα για να εκφοβίσει.

Οι πεφωτισμένοι Σοφοί γνωρίζοντας τη πολιτική φιλοσοφία του Τούρκου προέδρου, αποφάσισαν το 2016 να τον ρίξουν, να τον βγάλουν από τη μέση και μάθαμε εκ των υστέρων δύο πράγματα, ότι...
α) η Ρωσία επενέβη έγκαιρα και του έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή, λίγο πριν φτάσει η ειδική ομάδα στο ξενοδοχείο και τον εκτελέσει και 
β)ότι το επόμενο πράγμα που θα έκανε η νέα κυβέρνηση θα ήταν μια αιφνίδια επίθεση στη χώρα μας, με την κατάληψη κάποιου νησιού ή εισβολή από τον Εβρο. 

Τι θα έκανα αν ήμουν Ερντογάν; Θα περίμενα τουλάχιστον τα παραλάβω τα έρημα f35, να έχω πιο σίγουρα αποτελέσματα στο αέρα και..

Θα παρακολουθούσα το πολιτκό σκηνικό του αντιπάλου…Θα ήταν προτιμότερο να τη χτυπήσω σε μια στιγμή οικονομικής αδυναμίας και κομφούζιου, παρά τώρα που υπάρχει μια υποτυπώδης λειτουργία και θα σμπαραλιάζονταν και οι δυο χώρες σε έναν πόλεμο δίχως νικητή και με τεράστιες απώλειες εκατέρωθεν.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει στείλει δικά της "παιδιά" μέσα στη χώρα, μασκαρεμένοι μετανάστες, γιατί να μην προκαλέσουν μια δολιοφθορά ανάλογη ή και μεγαλύτερη από αυτή του Δεκεμβρίου το 2008 και να διαμορφώσουν πρώτα τις συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας... να ανακατέψουν το πολιτικό σκηνικό;
Η μήπως δεν γίνονται σε πολιτισμένα κράτη τέτοια;

Επίσης, εάν ο Ερντογάν είχε την πρόθεση να μας χτυπήσει, γιατί δεν το έκανε τον Ιούλιο του 2015, τότε που η χώρα ήταν στον αέρα, με τα ATM νηστικά και τις τράπεζες κλειστές;

Τι θέλω να πω;

Κατά τη γνώμη μου άλλοι εκβιάζουν τον Ερντογαν να κάνει αυτά που κάνει, ναι είναι σουλτάνος, ξεροκέφαλος, πεισματάρης,υπερόπτης αλλά όχι ηλίθιος.

Για τα παραπάνω, δεν φοβάμαι όσο είναι επάνω αυτός που δεν θέλουν οι Σοφοί, δεν φοβάμαι το επόμενο θερμότερο που θα ξανανέβει στα όρια του καυτού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Επίτρεψε μου να φοβηθώ όταν οι Σοφοί τον βγάλουν από τη μέση, όπως και τον Άσαντ και φέρουν τους άντρες έτοιμους για όλα, τα χρήσιμα και συνεργάσιμα πιόνια τους.

Τέλος, υπάρχουν αυτοί για τους οποίους μίλησα σε προηγούμενο άρθρο, οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν πρόσβαση στη πληροφορία και τη μεταδίδουν προφορικά για να πουν κάτι…. Όταν οι ίδιοι έσκιζαν τα ιμάτια τους ότι δεν γίνεται πόλεμος, τα πράγματα θα είναι καλύτερα,κρίση είναι θα περάσει κλπ.

Για αυτούς μίλησα που είναι έρμαια των βραδινών ειδήσεων...

Υπάρχουν άτομα που ερευνούν πραγματικά τις εξελίξεις, είναι μέσα σε αυτές και έχουν αφιερώσει όλο τους το χρόνο στην ενημέρωση μας και σέβομαι απόλυτα τα ευρήματα τους και πάνω από όλα τον κόπο τους. 

Έτσι έχω φτιάξει μερικά tags στο δεξί μέρος του site, είναι μερικά από αυτά τα ονόματα που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα πληροφορίας…πραγματικής πληροφορίας και όχι γιαλαντζί.

Κανείς δεν τα γνωρίζει όλα, όλοι αναζητούμε τι γίνετε και το λόγο που γίνετε και όλοι έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια και στη γνώση, αλλά για να έχεις πρόσβαση σε αυτά θέλει κόπο...και θυσία σε χρόνο.

Το θέμα είναι στο χέρι μας, εάν θα κάνουμε χρήση αυτού του δικαιώματος μας ή θα λέμε ότι ακούμε στις ειδήσεις, απλά για να πούμε κάτι….

call me Rick  
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours