Υπάρχουν δημοσιεύματα στη Συρία που κυκλοφορούν εδώ και πάνω από μία εβδομάδα και υποστηρίζουν ότι, είτε η κυβέρνηση της Δαμασκού, είτε του Ιράν ή και οι δύο μαζί χώρες, παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στις κουρδικές δυνάμεις, που μάχονται εναντίον του τουρκικού στρατού και των πολιτοφυλακών που έχουν συμμαχήσει μαζί τους στην περιοχή της Αφρίν.

Οι αναφορές αυτές έχουν διαδοθεί τόσο από κυβερνητικές πηγές όσο και από πηγές της αντιπολίτευσης. Οι κουρδικές πηγές φαίνεται να σιωπούν για το συγκεκριμένο θέμα (πιθανός για προφανείς λόγους).

Σε κάθε περίπτωση, στα δημοσιεύματα αυτά γίνετε λόγος ότι το Ιράν, είτε παρέχει απευθείας όπλα σε παραστρατιωτικές ομάδες των Κούρδων, είτε παρέχει όπλα μέσω ελεγχόμενων από τη Δαμασκό υλικοτεχνικών σταθμών στις παραστρατιωτικές αυτές ομάδες.

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στην ξαφνική εμφάνιση των ιρανικών συστημάτων αντιαρματικών πυραύλων Toophan που έχουν στα χέρια τους οι κουρδικες δυνάμεις, καθώς και των ρουκετών 107mm, που χρησιμοποιούνται χαρακτηριστικά από τις ιρανικές (κυρίως) και τις φιλό-ιρανικές δυνάμεις.

Επίσης ορισμένα δημοσιεύματα στη Συρία, κάνουν λόγο για φορητά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων επιφανείας-αέρος, τα οποία τα έχουν προμηθεύσει στις κουρδικές δυνάμεις, από κοινού, το Ιράν και η συριακή κυβέρνηση αλλά πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες που απαιτούν σημαντικές αποδείξεις για να επιβεβαιωθούν.

Ένα πράγμα που μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή, είναι ότι η Δαμασκός επιτρέπει στις κουρδικές δυνάμεις στην ανατολική Συρία, να διέλθουν από το έδαφός της για να φτάσουν στην Αφρίν και να πολεμήσουν τα τουρκικά στρατεύματα.


almasdarnews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours