Ο εκπρόσωπος του YPG στην Αφρίν, Brusk Haseke δήλωσε στον Sputnik ότι οι δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης έχουν εισέλθει στην πόλη που πολιορκείτε από τον τουρκικό στρατό. Ωστόσο, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ακόμη δεν επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες αυτές.

Ο εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων δήλωσε ότι   • "Ναι, αυτό είναι αλήθεια: Σήμερα ο στρατός της συριακής κυβέρνησης εισήλθε στην Αφρίν, για να υπερασπιστεί την πόλη από κοινού με τις κουρδικές δυνάμεις του YPG, ενάντια στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό . Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν έρθει για να βοηθήσουν τον λαό της Αφρίν. Δεν μπορούμε να αναφέρουμε τον αριθμό των στρατιωτών που εισήλθαν στην Αφρίν, αυτές είναι στρατιωτικές πληροφορίες. "


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κρατική τηλεόραση της Συρίας φέρεται να έχει προβάλει βίντεο από ένα στρατιωτικό κομβόι και πιθανολογείται ότι είναι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που εισέρχονται στην Αφρίν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι "ο τουρκικός στρατός θα περικυκλώσει την Αφρίν για να επιταχύνει την ολοκλήρωση της επιχείρησης".

Την προηγούμενη ημέρα, ανώτατος κούρδος αξιωματούχος είπε ότι οι συριακές κουρδικές δυνάμεις και η κυβέρνηση Άσαντ, συμφώνησαν για την αποστολή στρατευμάτων του Συριακού Στρατού κατά μήκος των συνοριακών θέσεων στην περιοχή της Αφρίν, έτσι ώστε να περιορίσουν την τουρκική εξάπλωση στην περιοχή.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours