Την ανησυχία των ομογενών που ζουν στις ΗΠΑ σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ καταγράφει σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Καρλ Χόλιστερ, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα.

«Οι τρέχουσες προκλητικές ενέργειες από την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, είναι ανησυχητικές και επικίνδυνες. Η τουρκική άνευ λόγου επιθετικότητα κλιμακώνει τις εντάσεις, συνεισφέρει στην αστάθεια, αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη ειρήνης και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», σημειώνεται. «Ανησυχούμε πολύ», προσθέτει ο Καρλ Χόλιστερ.

Στην επιστολή τονίζεται ότι οι εχθρικές πράξεις της Τουρκίας δεν είναι προς το καλύτερο συμφέρον των ΗΠΑ, και ότι αφετέρου δεν συμβαδίζουν με την ιδιότητα του εταίρου στο ΝΑΤΟ.

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια («ο πρέσβης των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι ανησυχεί για ενδεχόμενο ατύχημα στο Αιγαίο», τονίζεται), αλλά και με αφορμή την παρεμπόδιση του πλωτού γεωτρύπανου της ΕΝΙ, η AHEPA καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να καταγγείλει δυναμικά τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας.


pontos-news.gr

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours