Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, σε συνεργασία με Τούρκους συναδέλφους τους, κατάφεραν να εντοπίσουν το σώμα του Ρώσου πιλότου που σκοτώθηκε πριν από δύο ημέρες στην περιοχή της Ιλντιμπ, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του από τους τζιχαντιστές.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

"Η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας, σε συνεργασία με τους Τούρκους συναδέλφους τους, επέστρεψαν το σώμα του πιλότου 
Ρομάν Φιλιππόφ  πίσω στη Ρωσία.
Ο 
 Φιλιππόφ πέθανε σαν ήρωας, στις 3 Φεβρουαρίου στη Συρία. Η κηδεία του πιλότου Ρομάν Φιλιππόφ θα τελεστή με στρατιωτικές τιμές και κατόπιν αιτήματος της οικογένειας και των γονέων του Ρώσου πιλότου θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο Voronezh".

Στις 3 Φεβρουαρίου ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-35 χτυπήθηκε από κατευθυνόμενο βλήμα του φορητού αντιαεροπορικού MAN-PAD, στη συριακή επαρχία Ιλντιμπ , στην περιοχή που ελέγχεται από την οργάνωση Jabhat Fatah al-Sham (πρώην Jabhat al-Nusra), ενώ πετούσε πάνω από την περιοχή.

Ο Φιλιππόφ κατάφερε να επιβιώσει από τη συντριβή του αεροσκάφους, αλλά σκοτώθηλε λίγο αργότερα σε μάχη που έδωσε με τους τρομοκράτες που τον εντόπισαν και αφού εξάντλησε όλες τις πιθανότητες, τράβηξε την περόνη τις χειροβομβίδας του και ανατινάχθηκε, για να μην πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών ζωντανός.

Η τρομοκρατική οργάνωση Tahrir al-Sham, η οποία συνδέεται με την πρώην τρομοκρατική ομάδα της Αλ Κάιντα στη Συρία και περιλαμβάνει μαχητές της οργάνωσης Jabhat al-Nusra, ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη.

Απαντώντας στην κατάρριψη και στο θάνατο του Ρώσου πιλότου, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια σειρά από σφοδρά χτυπήματα υψηλής ακρίβειας, στην περιοχή από την οποία εντοπίστηκε το φορητό αντιαεροπορικό MANPAD, σκοτώνοντας περισσότερους από 30 μαχητές.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours