Ομιλία του Νετανιάχου στο 54ο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου [Andreas Gerbert / Anadolu]


Ο πόλεμος των δηλώσεων μεταξύ Ισραήλ-Ιράν κλιμακώνεται, καθώς ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός λέει ότι το Ιράν υποστηρίζει την «άρια πίστη» ακριβώς όπως η ναζιστική Γερμανία συνήθιζε να υποστηρίζει την «άρια φυλή».


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε δηλώσεις του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου στη Γερμανία, 
χαρακτήρισε το Ιράν «τη μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο».

Συγκρίνοντας το Ιράν με τη ναζιστική Γερμανία, ο Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι το Ιράν υποστηρίζει την «κυρίαρχη (άρια) πίστη» όπως και η ναζιστική Γερμανία συνήθιζε να υποστηρίζει την «κυρίαρχη (άρια) φυλή».

Όπως δήλωσε ο Νετανιάχου: "Ο διοικητής της φρουράς των επαναστατών του Ιράν, Mohammad Ali Jafari, είπε:«Βρισκόμαστε σε πορεία προς την επικράτηση του Ισλάμ σε ολόκληρο τον κόσμο »... και πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός ότι  "ο
ι δηλώσεις αυτές κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο μας",

Ο Νετανιάχου, καταγράφοντας τις χώρες στις οποίες το Ιράν δημιουργεί προβλήματα, είπε ότι "
πουθενά οι στρατιωτικές φιλοδοξίες του Ιράν δεν είναι πιο ξεκάθαρες από ό,τι στη Συρία". 
"Εκεί, το Ιράν ελπίζει να ολοκληρώσει μια συνεχώς αύξουσα αυτοκρατορία, συνδέοντας την Τεχεράνη με το λιμάνι της Ταρσούς, την Κασπία με τη Μεσόγειο",  προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα "συνεχίσει να εμποδίζει το Ιράν να εγκαθιδρύσει μόνιμη παρουσία στη Συρία".

"Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί για να εμποδίσει το Ιράν να δημιουργήσει άλλη μια στρατιωτική βάση από την οποία θα μπορεί να απειλήσει το Ισραήλ".

"Θα ενεργήσουμε χωρίς δισταγμό για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και θα ενεργήσουμε εάν είναι απαραίτητο όχι μόνο εναντίον των συμμάχων του Ιράν που μας επιτίθενται, αλλά και ενάντια στο ίδιο το Ιράν".

Στην ομιλία του, ο Νετανιάχου κατηγόρησε  το Ιράν ότι απειλεί ανοιχτά να «εξοντώσει το Ισραήλ με τα έξι εκατομμύρια Εβραίους».

"Το Ιράν επιδιώκει να κυριαρχήσει στην περιοχή μας, στη Μέση Ανατολή, και επιδιώκει να κυριαρχήσει στον κόσμο μέσω της επιθετικότητας και της τρομοκρατίας", δήλωσε ο Νετανιάχου.

Είπε ότι το Ιράν αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους "για να μπορεί να χτυπήσει βαθιά μέσα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες".

"Μόλις εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα, η επιθετικότητα του Ιράν θα είναι ανεξέλεγκτη και θα τρομοκρατήσει ολόκληρο τον κόσμο", είπε.

Επέκρινε επίσης την πυρηνική συμφωνία που υπογράφτηκε με το Ιράν με τους ηγέτες πολλών κρατών το 2015, λέγοντας ότι η συμφωνία "που θεωρήθηκε ως καλή συμφωνία για το  πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, απλώς ενθάρρυνε το ιρανικό καθεστώς και έφερε τον πόλεμο πιο κοντά με το Ιράν".

aljazeera.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours