Ο Διοικητής της CENTCOM, στρατηγός Τζόσεφ Βότελ (Joseph Votel), αναφερόμενος στον αγώνα εναντίον του Ι.Κ., υπογράμμισε ότι η ανθρωπότητα πρέπει να είναι ευγνώμων στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, οι οποίες έδειξαν απαράμιλλο ηρωισμό και αυτοθυσία για την εξουδετέρωση αυτής της παγκόμιας απειλής.

Ο Αμερικανός στρατηγός, μετά την επίσκεψή του στο Ιράκ και τη Συρία, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μέσω τηλεκόνφερανς.

Απαντώνας σε σχετική ερώτηση, αφού τόνισε ότι οι όλος ο κόσμος πρέπει νε εκφράζει την ευγνωμοσύνη του της Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG), για την απίστευτη ανδρεία και ηρωισμό που έδειξαν στον πόλεμο εναντίον του Ι.Κ.
Επίπε συγκεκριμένα:

"Πρέπει να υπογραμμίσουμε την απίστευτη αυτοθυσία που έδειξαν οι σύμμαχοί μας στον πόλεμο εναντίον του Ι.Κ. Χιλιάδες άτομα από το στρατό του Ιράκ και από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν, στις μάχες που έγιναν για να απελευθερώσουμε τις πόλεις που κατείχε το Ι.Κ. Πριν λίγες μέρες ήμουν στη Ράκκα και είδα με τα ίδια μου τα μάτια το μέγεθος της μάχης και του αγώνα που δόθηκε εκεί. Σε αυτές τις μάχες οι σύμμαχοί μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έχυσαν το αίμα τους. Όλοι μας και η παγκόσμια κοινότητα, τους είμαστε ευγνώμονες".

Ο Βότελ, σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, παρά την επίθεση της Τουρκίας στο Αφρίν, είπε:

"Μάλιστα. Όσο συνεχίζουν τον αγώνα εναντίον του Ι.Κ., εμείς θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε. Αυτό είναι πολιτική της κυβέρνησής μας. (...) Ένας άλλος σημαντικός στόχος μας είναι η εξουδετέρωση του Ι.Κ. σε μόνιμη βάση. Για να πετύχουμε το στόχο αυτό, σύμμαχός μας στο έδαφος είναι οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας. Κατά την άποψή μας, μέχρι σήμερα ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας, η σημαντικότερη δύναμη στην καταπολέμησή του".

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours