Για νέα φούσκα έκανε λόγο ο νομπελίστας οικονομολόγος, χαρακτηρίζοντάς την πιο εξόφθαλμη ακόμα και από την στεγαστική φούσκα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Σε συνέντευξή του στο Business Insider ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν δήλωσε ότι "Η άνοδος της τιμής του bitcoin λαμβάνει ώθηση από το γεγονός ότι κανείς δεν το καταλαβαίνει, κάτι που δημιουργεί ένα μυστήριο γύρω από αυτή τη νέα τεχνολογία".

Ο κ. Κρούγκμαν υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχει αποδειχθεί πως το νόμισμα είναι όντως χρήσιμο στην διενέργεια οικονομικών συναλλαγών.

«Δεν υπάρχει κάποια βάση για την αξία του. Ξέρεις, σε αντίθεση με αυτά τα κομμάτια χαρτιού με τους νεκρούς προέδρους πάνω τους, αυτά βασίζονται στο γεγονός πως μπορεί να τα χρησιμοποιήσεις για να πληρώσεις φόρους. Δεν υπάρχει τέτοια βάση για το bitcoin.

Αλλά το bitcoin  περιβάλλεται από αυτό το μυστήριο» ανέφερε στο δημοσιογράφο του Business Insider, Tζος Μπάρο.

Όπως τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος, το κρυπτονόμισμα είναι ακόμα πιο εξόφθαλμη φούσκα από την στεγαστική φούσκα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Σε ερώτηση για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχίσει το bitcoin να πηγαίνει υψηλότερα, ο κ. Κρούγκμαν απάντησε πως αυτό μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό καθώς το κρυπτονόμισμα δεν συνδέεται με κάτι πραγματικό. Σε μια φούσκα, όλοι πιστεύουν πως δεν θα είναι αυτή που θα υποστούν τη ζημιά όταν καταρρεύσει, πρόσθεσε.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours