Η Κεντρική Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα βίντεο την Τρίτη, που δείχνει την αεροπορική επιδρομή εναντίων δυνάμενων της Συριακής Κυβέρνησης στην επαρχία Deir ez-Zor.

Το Βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζει την καταστροφή ενός άρματος μάχης T-72 αλλά οι επιθέσεις ήταν περισσότερες με στόχο το συριακό πυροβολικό αλλά και σε στρατιωτικό προσωπικό .

Οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι οι ενέργειές τους ήταν για αυτοάμυνα, αποκαλώντας την επίθεση απάντηση στις υποτιθέμενες επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στις συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ .

Εν τω μεταξύ, ένας δημοσιογράφος του Fox News, έκανε λόγο για την καταστροφή του Τ-72 από αμερικανικό drone, στις 13 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση αυτή έλαβε χώρα 3 ημέρες πριν, στις 10 Φεβρουαρίου, αφού πιο πριν, στις 7 Φεβρουαρίου τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίων των στρατιωτικών δυνάμεων του διεθνή συνασπισμού, του οποίου ηγείται η Αμερική και των σύμμαχων τους.Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε από την επίθεση. Αντίθετα, οι τρεις Σύροι στρατιώτες που βρίσκονταν μέσα στο άρμα μάχης Τ-72, σκοτώθηκαν.


sputniknews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours