Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το κρατικό κέντρο έρευνας δημοσκοπήσεων (VTsIOM) την Τετάρτη, η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών λέει ότι στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2018, θα ψηφίσει τον Πούτιν.

Μια άλλη εταιρία δημοσκοπήσεων, το ανεξάρτητο κέντρο Levada, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα δημοσιεύσει στοιχεία των δημοσκοπήσεων σχετικά με τις εκλογές του Μαρτίου, λόγω ότι φοβάται ότι θα κλείσει. Η Levada είναι στη μαύρη λίστα των εταιριών δημοσκοπήσεων, αφού το 2016 είχε χαρακτηριστεί ως «ξένος πράκτορας», μια ετικέτα που απαγορεύει στους οργανισμούς να «συμμετέχουν» στις εκλογές.

Στην έρευνα της VTsIOM, το 70% των Ρώσων δήλωσε ότι θα "συμμετάσχουν σίγουρα" στην ψηφοφορία, ενώ το 11% δήλωσαν ότι "πιθανός θα συμμετάσχουν". Συνολικά το 73,2% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Πούτιν.

Ο Παύλος Γκρουτινίν από το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDPR) έρχονται δεύτεροι, με 6,1% των ερωτηθέντων.

Η έρευνα της VTsIOM δείχνει ότι το σχέδιο του Κρεμλίνου για εξασφάλιση του 70% της συμμετοχής των Ρώσων ψηφοφόρων στις επερχόμενες εκλογές του Μαρτίου, με το 70% των ψήφων να πηγαίνει στον Πούτιν, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Μόνο το 1,2% των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν την πρώην όμορφη σταρ της τηλεόρασης Kseniya Sobchak, ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέγραψαν λιγότερο από το 1%.

http://russiafeed.com


Η έρευνα του VTsIOM διεξήχθη τηλεφωνικά μεταξύ 11 και 15 Ιανουαρίου μεταξύ 5.000 κατοίκων και είχε περιθώριο σφάλματος μικρότερο από 1.4 τοις εκατό.
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours