Ο Αμπού Ομέρ,  γνωστός για τα μακριά λευκά γένια του , φέρεται να έχει συλληφθεί,  όταν οι ντόπιοι εντόπισαν την προσωπική του ασφάλεια και μαζί την κρυψώνα του.

Ο Αμπού Ομέρ, "βασιλιάς" της τζιχάντ, ο οποίος είναι γνωστός για τη μακριά λευκή γενειάδα του, είχε καταγραφεί στο παρελθόν σε βίντεο που φαίνεται να λιθοβολεί άμαχους πολίτες  μέχρι θανάτου, σύμφωνα με τους νόμους της τζιχάντιστικής οργάνωσης στη Μοσούλη του Ιράκ.

Οι ντόπιοι επιβεβαίωσαν τη σύλληψή του στο πρακτορείο ειδήσεων AhlulBayt, την 1η Ιανουαρίου, αφού οι κάτοικοι αποκάλυψαν την κρησφύγετο του στην πόλη. 
Ο Ομέρ συμμετείχε επίσης στις σκήνες που είχαν κάνει το γύρο του κόσμου και έδειχνε  ομοφυλόφιλους να ρίχνονται από ψηλά κτίρια στο κενό, όπως επίσης συμμετείχε και σε άλλες εκτελέσεις αμάχων για αδικήματα, όπως η βλασφημία.

Τον Μάρτιο του 2015, φαίνεται σε φωτογραφίες να εξαναγκάζει τρεις άντρες να γονατίσουν και να αποκεφαλιζονται δημόσια από ένα τζιχαντιστή που κρατούσε  σπαθί.
Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν ηλικιωμένο άνδρα, κατά πάσα πιθανότητα ο Ομέρ, που χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να διαβάσει τις παραβάσεις των εκτελεσθέντων- που ήταν γονατισμένοι με δεμένα τα μάτια τους- στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο, πριν ο δήμιος προχωρήσει προς τα εμπρός για να δώσει το θανατηφόρο χτύπημα. Τώρα ο Αμπού Ομέρ μπορεί να αντιμετωπίσει μια εκτέλεση κατά τον ίδιο τρόπο που εκτελούσε.

Παρόλο που λέγεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει ηττηθεί στο Ιράκ, το ISIS διατηρεί ακόμη την παρουσία του σε ορισμένα κρησφύγετα σε ολόκληρη τη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας βρετανός στρατιωτικός διοικητής, δήλωσε ότι ο αγώνας εναντίον του ISIS δεν έχει τελειώσει. 


Ο στρατηγός Felix Gedney, αναπληρωτής διοικητής της επιχείρησης Combined Joint Task Force Inherent Resolve, δήλωσε ότι το ISIS παραμένει απειλή για την περιοχή αλλά και "για τις χώρες μας"

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια στο Ιράκ, τους επέφεραν καίρια πλήγματα», είπε.

"Έχουμε ανακαταλάβει ένα πολύ μεγάλο έδαφος, έχουμε σκοτώσει μεγάλο αριθμό μαχητών του ISIS και συνεχίζουμε να το κάνουμε."

"Έτσι έχουμε υποβαθμίσει σοβαρά την ικανότητά τους να διεξάγουν επιχειρήσεις εκτός του Ιράκ και της Συρίας, καθώς και εντός του Ιράκ.

. "Το 2014, το ISIS εξαπλώθηκε σε πολλές περιοχές της Συρίας, κατακτώντας τη Ράκκα, πριν εξαπλωθεί στο βόρειο και δυτικό Ιράκ, καταλάβει την Μοσούλη και φτάσει στα όρια της Ιρακινής πρωτεύουσας, τη Βαγδάτη.

Κατά τη διάρκεια του 2017, ο στρατηγός Gedney δήλωσε ότι περισσότερα από 23.000 τετραγωνικά μίλια έχουν απελευθερωθεί από το ISIS σε όλη τη Συρία και το Ιράκ, καθώς και 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ελευθερωθεί από την καταπιεστική κυριαρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης.


Η στιγμή που η βρετανική πολεμική αεροπορία(RAF) διακόπτει εκτέλεση του ISIS
Η Ράκκα χρησίμευσε ως πρωτεύουσα του λεγόμενου «χαλιφάτου» του Ισλαμικού Κράτους και ήταν υπό τον έλεγχο του ISIS για περισσότερα από τρεισήμισι χρόνια, μέχρι να ανακτηθεί τον Οκτώβριο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι ανήγγειλε επισήμως ότι το ISIS είχε εκδιωχθεί από το Ιράκ.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο στρατηγός Gedney, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να κυνηγούν τα "απομεινάρια" της τρομοκρατικής ομάδας που «κρύβεται σε όλη τη χώρα».

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours