Τα άτομα που βλέπουμε παρακάτω να καταστρέφουν, είναι μέλη του επαναστατικού σοσιαλιστικού πολιτικού κόμματος που ονομάζεται "Αγωνιστές της Οικονομικής Ελευθερίας" (EFF).
Το Σάββατο το πρωί, βανδαλίσαν καταστήματα της αλυσίδας H&M που βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα σε όλη τη Νότια Αφρική, λόγω μιας διαφήμισης με φούτερ που φοράνε πίθηκοι κάτι που το διαδίκτυο το θεώρησε "ρατσιστικό".


Το EFF είναι επί του παρόντος το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του κοινοβουλίου της Νοτίου Αφρικής.


Η διακήρυξη του EFF αναφέρει ότι το κόμμα "εμπνέεται από την ευρεία μαρξιστική-λενινιστική παράδοση, επηρεασμένη από την μαρξιστική σχολή σκέψης όσον αφορά στις αναλύσεις του για το κράτος, τον ιμπεριαλισμό, την κουλτούρα και τις ταξικές διαφορές σε κάθε κοινωνία.

Το κόμμα έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν για ρατσισμό κατά των ατόμων που δεν είναι μαύροι. "Εμείς [το EFF] δεν ζητάμε τη σφαγή λευκών ανθρώπων, τουλάχιστον προς το παρόν", δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Julius Malema, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης το 2016.Τα μέλη του κόμματος EFF επιβεβαιώνεται ότι είχαν στο στόχαστρό τους συγκεκριμένα καταστήματα σε πόλεις όπως η Sandton City, Menlyn και Mall of the South και πιστεύεται ότι σχεδιάζει να επιτεθεί και σε άλλα εμπορικά κέντρα που φιλοξενούν την γνωστή αλυσίδα ρούχων.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours