Σύμφωνα με το Λιβανέζικο πρακτορείο  Almasdarnews, συριακές κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πριν λίγο ότι  ο ρωσικός στρατός σήμερα το απόγευμα αποσύρθηκε από το καντόνι του Αφρίν στο βορειοδυτικό Χαλέπι.

Τα ρωσικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στο αεροδρόμιο Mennagh λίγο πριν από τον ισχυρό βομβαρδισμό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στη περιοχή κοντά στο καντόνι Αφρίν.

Με την ρωσική αποχώρηση σήμερα το απόγευμα, ο Τουρκικός στρατός έχει τώρα το πράσινο φως για να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη επίθεσή του για να εκδιώξει τις κουρδικές δυνάμεις YPG από το Καντόνι του Αφρίν. 

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει σήμερα αρκετά σημεία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων πολλών πυκνοκατοικημένων πόλεων.

Επίσης, οι δυνάμεις του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που υποστηρίχθηκαν από την Ουκρανία όλο αυτό το διάστημα, έφτασαν σημερα στην περιοχή Αζάζ, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η προσπάθεια της Τουρκίας να απομακρύνει τους Κούρδους μαχητές από την πόλη της Αφρίν "έχει ήδη ενεργοποιηθεί".Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours