Στο τέλος του μηνά και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου θα κάνει την εμφάνιση του ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο.

Θα έχουμε έκλειψη σελήνης, με Σούπερ Σελήνη και Πανσέληνο για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά εδώ και 150 χρόνια που τα γεγονότα αυτά ταυτίζονται απόλυτα με το κανόνα των σεληνιακών εκλείψεων.

Τ ι είναι η Σούπερ Πανσέληνος, το Μπλε φεγγάρι και το Ματωμένο φεγγάρι;

Η Σούπερ Πανσέληνος είναι κάτι που κάνει το φεγγάρι να φαίνεται πιο φωτεινό και πιο κοντά στη Γη από το συνηθισμένο, καθώς η θέση του συμπίπτει με εκείνη της πλησιέστερης απόστασης που φτάνει η Σελήνη από τη Γη. Το Μπλε φεγγάρι είναι απλώς η δεύτερη πανσέληνος μέσα σε ένα ημερολογιακό μήνα, και το Ματωμένο φεγγάρι, σηματοδοτεί μια σεληνιακή έκλειψη.Τώρα, ενώ το φεγγάρι θα εμφανιστεί μεγαλύτερο λόγω του φαινόμενου 'Supermoon' εξαιτίας της σεληνιακής έκλειψης θα έχει ένα πιο ξεθωριασμένο χρώμα, όχι τόσο φωτεινό όπως άλλα ‘Supermoons' που έχουμε βιώσει στο παρελθόν.

Αυτό που θα συμβεί στις 31 το βράδυ, ουσιαστικά θα μοιάζει σαν μία σκιά που θα καλύπτει το φεγγάρι .

Αυτές οι τρεις μεγάλες στιγμές της Σελήνης θα συνδυαστούν τέλεια ώστε να συνθέσουν αυτό το ενδιαφέρον και σπάνιο αστρολογικό γεγονός. Ενώ η έκλειψη θα διαρκέσει μόνο ένα λεπτό, η εμπειρία αυτή θα διαρκέσει μια ζωή. Την τελευταία φορά που είδαμε μια πλήρη έκλειψη ενός Μπλε φεγγαριού ήταν στις 31 Μαρτίου, του 1866!

Ο Νώε Πέτρο, ερευνητής της Goddard Space Flight Center της NASA, λέει:

'Η σεληνιακή έκλειψη στις 31 Ιανουαρίου 2018 θα είναι ορατή κατά τη διάρκεια της δύσης του φεγγαριού. Οι λαοί στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η έκλειψη θα είναι μερική, θα πρέπει να σηκωθούν το πρωί για να το δουν και θα είναι ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για όλους να παρακολουθήσουν αυτό το σπάνιο γεγονός. "

Υπάρχουν κάποια σπουδαία αστρολογικά γεγονότα που θα συμβούν αυτό το έτος, αλλά αυτό στις 31 του μήνα,  είναι απλά εξωπραγματικό!


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours