Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αρκετά στοιχεία που φανερώνουν τη συνεργασία της Τουρκίας με τρομοκρατικές οργανώσεις 
στην επιχείρηση "Κλαδί Ελίας" στην περιοχή του Αφρίν.

Ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ αλ-Σαμ (πρώην Jabhat al-Nusra), πολεμάει στο πλευρό της Άγκυρας -κάτω από τουρκικές οδηγίες - κατά των κούρδων παραστρατιωτικών στην περιοχή της Αφρίν στη Συρία .

Ο Τούρκικος Στρατός και οι σύμμαχοί του, όπως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός(FSA) και τώρα όπως φαίνεται η Αλ Κάιντα, ένωσαν όλες τους τις δυνάμεις  για να επιτεθούν στους κούρδους παραστρατιωτικούς μαχητές που υπερασπίζονται την Αφρίν, σύμφωνα με αναφορές από φιλο-τζιχάντιστικές και φιλοκυβερνητικές πηγές.

Όλες οι αναφορές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κυκλοφόρησε η ίδια η οργάνωση 
Ταχρίρ αλ-Σαμ, υποδεικνύουν ότι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα επιχειρεί στην ορεινή πλευρά κοντά στην πόλη Dart Izza, εναντίων των κουρδικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή αυτή.

Πράγματι, στα μέσα ενημέρωσης της οργάνωσης 
Ταχρίρ αλ-Σαμ, αναρτήθηκαν δημοσιεύσεις που αναφέρουν ότι η πολιτοφυλακή «αποκατέστησε» στις 23 Ιανουαρίου δύο σημεία κοντά στην πόλη Qalaat Samaan (βόρεια του Dart Izza) τα όποια ήταν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που από τις Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση, λειτουργεί εντός της επικράτειας της Συρίας υπό την ηγεσία του Τουρκικού Στρατού και ενώ στην αρχή είχε εξαιρεθεί η συμμετοχή της από την επιχείρηση "Κλαδί Ελιάς".

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours