Ο ρωμαιοκαθολικός "ηγέτης" κατά την αναφορά του για τα μέσα ενημέρωσης και τις ψεύτικες ειδήσεις που είναι μάστιγα για την σύγχρονη ενημέρωση, είπε και μια αλήθεια: «Το να ενημερώνουμε άλλους πολίτες σημαίνει ότι συνδιαμορφώνουμε τις ζωές τους»

Αν και αναφέρεται στα fake news, που ουσιαστικά η πραγματική ενημέρωση είναι χειρότερη από τις troll ειδήσεις, μαρτυράει τη δύναμη που έχει η μεγάλη οθόνη και τελευταία το ιντερνέτ.

Μπορεί να διαμορφώσει τη ζωή ενός ατόμου ή μιας ομάδας ατόμων ή ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ενός κράτους.
Και αν μπορεί να διαμορφώσει την άποψη, την κρίση και τη διάκριση  μεγάλου μέρους του πληθυσμού ενός κράτους, τότε μπορεί να ελέγχει το ίδιο το κράτος.

Τα αφεντικά του πάπα Φραγκίσκου το γνωρίζουν χρόνια αυτό, ελέγχοντας την ενημέρωση μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, ελέγχοντας οι ίδιοι ακόμη και τα πρόσφατα εμφανιζόμενα fake news και αποδομούν κατά αυτόν τον τρόπο την αληθινή πληροφορία και ανακατευθύνουν τη σκέψη του υποψήφιου προς αφύπνιση.


«Μπορούμε να αναγνωρίσουμε την αλήθεια των δεδομένων από το εάν προκαλούν διαμάχες, προάγουν διχαστικά μηνύματα, ενθαρρύνουν την παραίτηση, ή προωθούν ώριμο και επικοδομητικό διάλογο με γόνιμα αποτελέσματα. Η ευθύνη είναι στους ώμους των δημοσιογράφων, σε εκείνους που δουλεία τους είναι να παρέχουν πληροφορίες, είναι οι θεματοφύλακες των ειδήσεων. Στο σημερινό κόσμο δεν πρόκειται για μία δουλειά αλλά για μία αποστολή. Το να ενημερώνουμε άλλους πολίτες σημαίνει ότι συνδιαμορφώνουμε τις ζωές τους». 
Πάπας Φραγίσκος

Ο Πάπας  απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τόνισε ότι πρέπει να αντισταθούν στα ψευδή γεγονότα, τη ρητορία και τους εντυπωσιακούς τίτλους, παραμένοντας πιστοί στις αρχές του πλουραλισμού και της αντικειμενικότητας.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours