Με ανακοίνωση τους, οι δυνάμεις του κουρδικού YPJ & YPG δήλωσαν ότι έχουν αποσυρθεί από τα χωριά του Αφρίν, ώστε να μην δώσουν δικαιώματα στην Τουρκία να πλήξει αθώους πολίτες.
Όπως δήλωσαν, οι δυνάμεις του YPJ & YPG ανταπέδωσαν την επίθεση του τουρκικού καθεστώτος μετά τον ισχυρό βομβαρδισμό των χωριών του Αφρίν, τα οποία είναι γεμάτα με αμάχους κατοίκους...

"Οι δυνάμεις του YPJ & YPG παραμένουν μακριά από τα χωριά, για να μην δώσουν δικαιολογίες/πάτημα στο τουρκικό καθεστώς να χτυπήσει άμαχο πληθυσμό και τα χωριά τους, αλλά το τρομοκρατικό τουρκικό καθεστώς αυθαίρετα και αδιάκριτα τους βομβαρδίζει."
Η Τουρκία όπως φαίνεται δεν έχει ανάγκη από αιτιολογίες ή δικαιώματα που θα περιμένει για να τις δώσουν, αφού είναι αποφασισμένη να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που τις δίνεται και να ξεκαθαρίσει το θέμα μιας και καλής.

Πιθανός δεν βλέπει την παγίδα το καθεστώς της Τουρκίας….ένα καθεστώς που πήρε το 2016 παράταση με το παρολίγον πραξικόπημα.


Η διεθνής κοινή γνώμη έχει πειστεί και μάλλον η επέμβαση αυτή στο εσωτερικό της Συρίας, πέρα από προφανή παραβίαση της συριακή εδαφικής ακεραιότητας, είναι η παγίδα που θα πέσει μέσα ο ίδιος ο Ερντογάν και η πολιτική του.
Του έσκαψαν τον λάκκο, τον καμουφλάρισαν με μπόλικες υποσχέσεις και εγγυήσεις και έβαλαν τους Κούρδους για δόλωμα....και εκείνος τσίμπησε…μιλώντας για ευκαιρία,με τα οκ μερικών μεγάλων.

Αλλά οι μεγάλοι δεν θα είναι πάντα εκεί, η εξουσία η δύναμη και η επιρροή, στο πέρασμα του χρόνου αλλάζει χέρια, την ιστορία αργότερα κάποιοι άλλοι θα την γράφουν και τότε, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, πιθανός θα γράψει και για το δικτατορικό καθεστώς του Ερντογάν, που έσφαζε αμάχους και ισοπέδωνε χωριά, όλα όσα είναι απαραίτητα για να συμπληρώσουν τον φάκελο της καταδίκης του και να τον οδηγήσουν σαν τον Μιλόσεβιτς στα διεθνή δικαστήρια εγκλημάτων πολέμου, ώστε να έχει το ίδιο τέλος άλλων ομόλογων του, που κατάλαβαν το σχέδιο της Νέας εποχής και πήγαν αντίστροφα από αυτή.

Δεν είναι καλός γείτονας ο Ερντογάν, σίγουρα, αλλά υπάρχουν πολύ χειρότεροι από αυτόν και όχι μόνον αυτό,μερικοί το παίζουν και φίλοι και δεν είναι ούτε καν γείτονες, είναι μέσα στην Ελλάδα, αυτόχθονες.

Οι εξελίξεις εκεί έχουν άμεση σχέση με τις εξελίξεις εδώ και το επόμενο διάστημα αναγκαστικά λόγω πίεσης χρόνου, θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα.call me Rick
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours