Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ομόλογό του στη Ρωσία, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, απείλησε έμμεσα το Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι η χώρα του θα χτυπήσει με πυραύλους το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, αν το Ισραήλ ξανά χτυπήσει τη Συρία.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ προειδοποίησε ότι η επόμενη ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Συρία δε θα μείνει αναπάντητη και στόχος θα είναι το ισραηλινό διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, όπως ανέφερε ρωσικό κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άσαντ εξέφρασε την προειδοποίηση του κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, την Κυριακή, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε ότι θα διαβιβάσει το μήνυμα του Σύρου ηγέτη στο Ισραήλ.

"Το κύρος και η υπερηφάνεια της Συρίας βρίσκονται πάνω από όλα τα άλλα", ανέφερε ο Άσαντ στον Πούτιν.

Πριν από τρεις εβδομάδες, το Ισραήλ πραγματοποίησε μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές στα βόρεια της Δαμασκού, κάτι που αναφέραν τα συριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης και αργότερα επιβεβαιώθηκαν από πηγές του Συριακού Στρατού.

Οι εκθέσεις του στρατού υποστήριξαν ότι μία από τις ισραηλινές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και δύο από την περιοχή του Ισραήλ.

Από την πλευρά της η ισραηλινή πλευρά δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές αυτές.jerusalemonline.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours