Μια από τις πιο επικίνδυνες διδασκαλίες στο κίνημα της Νέας Εποχής είναι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να ακολουθήσουν την καρδιά τους. 
"Ακολουθήστε την καρδιά σας, ακούστε την καρδιά σας, αφήστε την καρδιά σας να σας καθοδηγήσει".

 Αυτό όμως,  προϋποθέτει ότι η ανθρώπινη καρδιά είναι καθαρή στα κίνητρά της για να μας καθοδηγήσει.

Που σημαίνει ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε την καρδιά μας.

Συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο, είναι η καρδιά μας καθαρή για να μπορέσει να μας καθοδηγήσει στο να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή μας;

Πολλές φορές μας οδηγεί, αλλά πώς γνωρίζουμε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τη δική μας την καρδιά στο τιμόνι του οδηγού ; 
Σίγουρα μας οδηγεί σε διάφορα μέρη και καταστάσεις, αλλά πώς ξέρουμε ότι μας οδηγεί σε  βέλτιστο και πιο ηθικό προορισμό;

Είναι όπως ένα παλιό σύστημα GPS, με ξεπερασμένους χάρτες, που δεν μπορούμε να το εμπιστευτούμε, έτσι και η καρδιά μολύνεται καθημερινά από την αμαρτία, γίνεται τοξική και δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε.

Χρειαζόμαστε κάποιον που να έχει απόλυτη γνώση και να γνωρίζει την καρδιά από μέσα και από έξω, ώστε να μας ενημερώσει εάν η καρδιά μας/η συνείδηση μας είναι αξιόπιστη ή όχι.

Αυτή μας καθοδηγεί, αλλά χρειαζόμαστε κάποιον, με περισσότερες γνώσεις, πραγματικά καθαρή καρδιά και αγνά κίνητρα, για να μας πει εάν μας καθοδηγεί σωστά ή λανθασμένα. 

Ο Θεός που μας δημιούργησε, μας λέει ορθά κοφτά ότι είναι αναξιόπιστη.

"Γιατί από την καρδιά προέρχονται οι κακές σκέψεις, οι δολοφονίες, οι μοιχείες, η σεξουαλική ανηθικότητα, η κλοπή, οι ψευδείς μαρτυρίες και οι συκοφαντίες
Ματθαίος 15:19

Οι καρδιές μας, σύμφωνα με τον Ιησού, είναι η πηγή όλων των κακών, είναι παραπλανητική, άρρωστη και γεμάτη πάθη. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες και διεφθαρμένες και δεν μπορούμε να την εμπιστευθούμε ως οδηγό στη ζωή μας.
Οι καρδιές μας θέλουν να πορνέψουν. Οι καρδιές μας, μας θέλουν να είμαστε σεξουαλικά διεστραμμένοι. Η καρδία, μας οδηγεί να κλέψουμε, να πούμε ψέματα, να απατήσουμε, να βλάψουμε, να εξαπατήσουμε, να κατηγορήσουμε, να μαλώσουμε... . Η καρδιά μας αναζητά την ανθρώπινη δόξα.

Οι καρδιές μας, δεν μας θέλουν να γονατίσουμε μπροστά στο Σταυρό, αντίθετα, μας θέλουν να είμαστε ο θεός της δικής μας ζωής. Οι καρδιές μας, μας θέλουν να είμαστε εγωιστές. 
Οι καρδιές μας, μας δημιουργούν το πρόβλημα. 
Ποτέ δεν προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί η καρδιά μας ως η κύρια πηγή της καθοδήγησης μας.

Ακολουθώντας μόνο τις καρδιές μας, οδηγούμαστε στη βία και την ανηθικότητα. Ακολουθώντας τα θέλω της καρδιάς μας, εμπνεόμαστε στην αμαρτία.

Ακολουθώντας τις προτροπές της καρδιάς μας, βρίσκεται σε κίνδυνο η σωτηρία μας.

Ο ίδιος ο Ιησούς είναι καλός, πιστός, αξιόπιστος και καθαρός. Αν ακολουθήσουμε τον Ιησού  θα έχουμε αιώνια ζωή...μια ζωή άφθονη και αιώνια, σε σχέση με την πεπερασμένη παρουσία μας εδώ στη Γη.

Ακολουθήστε τον Ιησού και θα έχετε κοινωνία με τον Θεό τώρα και για πάντα.
Ακολουθήστε τον Ιησού και θα έχετε ένα αξιόπιστο σύστημα GPS, που λειτουργεί τέλεια σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Υπάρχει μηδενικό μειονέκτημα αν ακολουθήσετε τον Ιησού.

Η καρδιά μας, η συνείδηση μας...νοσεί. 
Η καρδιά μας δεν αγαπάει το Θεό, δεν γνωρίζει το Θεό.

Χρειαζόμαστε μια "υπερφυσική μεταμόσχευση" καρδιάς, τώρα περισσότερο από ποτέ.

Steven Bancarz
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours