Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε σε Γάλλο δημοσιογράφο την Παρασκευή, αφού ο τελευταίος ζήτησε να μάθει εάν οι ισχυρισμοί, ότι η Άγκυρα προμηθεύει όπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία, είναι αληθείς. 

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος δημοσιογράφος ρώτησε τον Τούρκο ηγέτη για την έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα Τζουμχουριέτ ( κέντρο-αριστερή καθημερινή εφημερίδα της Τουρκίας)το 2015, η οποία αναλύει λεπτομερώς τη μεταφορά όπλων σε ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία.

Το άρθρο της Τζουμχουριέτ τότε είχε αναστατώσει το τουρκικό καθεστώς και είχε οδηγήσει στη σύλληψη του δημοσιογράφου που έκανε λόγο για τη μεταφορά όπλων στο ISIS.

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου, ο Ερντογάν του επιτέθηκε και τον κατηγόρησε ότι μιλούσε σαν μέλος, του εκτός νόμου κινήματος του Gulen.

 "Αυτά είναι τα λόγια του FETO (Οργανισμός Τρομοκρατίας του Fethullah Gulen ).Θα πρέπει να μάθετε να μην μιλάτε με λόγια του FETO ", δήλωσε ο Ερντογάν στον δημοσιογράφο, για να απαντήσει ο τελευταίος: "Είμαι εδώ μιλώντας ως δημοσιογράφος!"

"Όταν κάνετε τις ερωτήσεις σας, να είστε προσεκτικοί. Και να μην μιλάτε με λόγια άλλων
"  προειδοποίησε ο Τούρκος ηγέτης.

" Και θέλω να γνωρίζετε, ότι δεν έχετε κάποιον μπροστά σας, που κάτι τέτοιο θα το καταπιεί εύκολα
", πρόσθεσε ο Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, είπε στη συνέχεια στον δημοσιογράφο να εξετάσει τη μεταφορά όπλων των ΗΠΑ προς τις στις στρατιωτικές δυνάμεις των Κούρδων YPG:

"Μου κάνεις αυτήν την ερώτηση, αλλά δεν ρωτάς γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν 4.000 φορτηγά με όπλα στη Συρία;» «Είσαι δημοσιογράφος, σωστά; Θα έπρεπε να το εξετάσεις και αυτό ", κατέληξε ο Ερντογάν.

almasdarnews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours