Τελεσίγραφο έδωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν στους Κούρδους της βόρειας Συρίας προκειμένου να εγκαταλείψουν τις δύο πόλεις τους στην Afrin και την Manbij, αλλιώς θα ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση.

«Στην Manbij, εάν δεν τηρήσουν την υπόσχεσή τους θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας μέχρι να μείνει κανένας τρομοκράτης εκεί. Θα δουν να το κάνουμε σε μια εβδομάδα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος για να συμπληρώσει:

«Εάν και οι τρομοκράτες στην Αφρίν δεν παραδοθούν τότε θα τους εξοντώσουμε».


Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του στην ανατολική επαρχία της Elazığ.

Ο ίδιος είε πως η Τουρκία θα ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Afrin εάν το YPG δεν αποσυρθεί από εκεί, λέγοντας ταυ΄τοχρονα πως είναι «απογοητευμένος» (ως είθισται) γιατί οι ΗΠΑ δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.

«Οι ΗΠΑ έστειλαν 4900 φορτηγά με όπλα στη Συρία. Το ξέρουμε αυτό, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το κάνουν σύμμαχοι. Ξέρουμε επίσης ότι έστειλαν 2000 αεροπλάνα με όπλα», είπε ο Ερντογάν υποσχόμενος ότι θα καθαρίσει και τα σύνορα με το Ιράκ από τους τρομοκράτες, όπως αποκαλεί το YPG και τα SDF.

Ο Ενρτογάν κατηγόρησε ότι το YPG επιχειρεί να εγκαταστήσει ένα διάδρομο στα νότια σύνορα της Τουρκίας.

«Με την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη κόψαμε τον διάδρομο των τρομοκρατών στη μέση. Θα τους κτυπήσουμε ξανά εν μέσω νυκτός και χωρίς προειδοποίηση. Με την επιχείρηση στην Afrin θα γκρεμίσουμε την δυτική τους πτέρυγα».


pronews.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours