Όταν φτάνει μια χώρα, τα εθνικά της θέματα να τα "καθορίζει" το ποσοστό που θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια και όχι οι εκλεγμένοι πολιτικοί "ηγέτες", είναι ήδη διαλυμένη και το πολιτικό της σύστημα άχρηστο και επικίνδυνο.

Η χώρα πετάει στον αυτόματο πιλότο, που δεν αναγνωρίζει ότι η πορεία που διαγράφει έχει κατεύθυνση προς βουνό.

Όταν προσπαθήσεις να λύσεις ένα υποτιθέμενο πρόβλημα, ένα πρόβλημα που στην ουσία του δεν υπάρχει και επιμένεις σε αυτό,  τότε μάλλον άλλο είναι το πρόβλημα.


Δε θα σχολιάσω ένα θέμα που είναι δεδομένο, άλλωστε υπάρχουν πολλές και έγκυρες αναλύσεις για τη σκοπιανή ιστορία και ποιος είναι ο «νονός» που θέλει να βαφτίσει το κρατίδιο.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ονομασία, άλλωστε φύτεψαν πριν μερικές δεκαετίες το πρόβλημα για να θερίσουν τώρα... το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτοί που θέλουν/επιμένουν να δώσουν την ονομασία.

Οι «νονοί» κυριολεκτικά και μεταφορικά…

Θυμάσαι τι έγινε τελευταία φορά που είχε έρθει στην επιφάνεια και πάλι το θέμα της ονομασίας;


Ήταν 2-3 Απριλίου 2008 , σχεδόν 10 χρόνια πριν, σύνοδος του ΝΑΤΟ, ένα ξώφαλτσο βέτο, μια λύση που δεν ήρθε ποτέ, παρά τις πιέσεις των "νονών" να πραγματοποιηθεί η βάπτιση και ενώ είχαν έτοιμη τη κολυμπήθρα, τα σχέδια τους ανατράπηκαν και μερικούς μήνες μετά, 247 ημέρες για την ακρίβεια,.........σοβαρά επεισόδια, ταραχές, η Αθήνα καιγόταν, κάποιοι μίλησαν για εξέγερση.....αυτό ακριβώς που έγινε και τρια χρόνια μετά, τριγύρω από το Ισραήλ, μια ξαφνική επιδημία χρωματιστών επαναστάσεων, αποκαλούμενη Αραβική άνοιξη…(άνοιξη σημαίνει χρώματα, πολυχρωμία, που τη συναντάμε και στο ουράνιο τόξο ένα ουράνιο τόξο σύμβολο της νέας εποχής, διόλου τυχαίο αλλά όχι επί του παρόντος..)

Δέκα χρόνια μετά λοιπόν…πάλι στο ίδιο σημείο, από τον Απρίλιο του 2008, στον Απρίλιο του 2018, που θα πρέπει όπως λένε να υπάρξει η συμφωνία.
(Περιμένουμε να δούμε αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο γύρω στις 17 Απριλίου)

Δεν τους νοιάζει ούτε το όνομα, ούτε τα Σκόπια.

Θέλουν κάτι άλλο να καταγράψουν που θα τους φανεί χρήσιμο για να δουν πως και με τι ταχύτητα μπορούν να προχωρήσουν τα σχέδια τους εδώ στην Ελλάδα.

Το όνομα περνάει πνευματικές κόκκινες γραμμές και δύσκολα θα παραδοθεί.

  • Αν παραδοθεί η λέξη Μακεδονία, θα πέσουμε σε νόμους, που η παραβίαση τους έχει μαθηματική συνέπεια και καθόλου ευχάριστα αποτελέσματα.
  • Αν δεν παραδοθεί, πέφτουμε στους «νονούς», αυτούς που προκάλεσαν από την αρχή μέχρι το τέλος τους, τις ταραχές το Δεκέμβριο το 2008.

Και θυμόμαστε καλά, όσοι ήμασταν στην Αθήνα τότε, τι δυναμική είχαν τα επεισόδια αυτά.

Αναλογίσου τι δυναμική θα έχουν τώρα, με μισθοφόρους και λιποτάκτες τους Ίσις και με αγανακτισμένους παραγκωνισμένους και ταλαιπωρημένους μετανάστες στα σύγχρονα στρατόπεδα ψυχών ανα την Ελλάδα. 

Αυτό το «άλυτο» πρόβλημα... από πίσω κάτι άλλο κρύβεται….εκεί στα βόρεια.

Και δεν είναι καλό ούτε για τους ήδη κουρασμένους και εκνευρισμένους από την κρίση Έλληνες, ούτε για τα Βαλκάνια γενικά, γιατί δεν είμαστε μόνο εμείς εδώ, είναι και άλλες χώρες με τα δικά τους προβλήματα, όπως τυχαία ας πούμε τη Σερβία.

Το κράτος των Σκόπιων είναι το εμπόδιο ανάμεσα σε δυο ιστορικά ορθόδοξα κράτη, Ελλάδα-Σερβία.

Με λίγα λόγια, σκέψου και το ενδεχόμενο οι νονοί να μην θέλουν να δώσουν λύση στο ζήτημα,(αφού γνωρίζουμε καλά την υποκρισία τους στα εθνικά μας ζητήματα) αλλά να είναι όλα αυτά μια πρόφαση, θέλοντας να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα, από αυτό που φύτεψαν στο παρελθόν.

Και δεν μπορούμε να παραλείψουμε ότι όλα αυτά γίνονται λίγο μετά το τέλος του Ίσις στη Συρία.

Η φορά των εξελίξεων μετατοπίζεται στη περιοχή μας.

Σε ένα προηγούμενο άρθρο είπαμε ότι φέτος, το 2018, θα δοθούν λύσεις, θα επιταχύνουν οι εξελίξεις και πιθανός θα λάβουν τέλος οι αναβολές.

Θα γίνουν δηλαδή πιο ξεκάθαρα τα πράγματα όσον αφορά το που θέλουν να πάει η κατάσταση στη χώρα μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου.

Δεν υπάρχει γιατί, μη ψάχνεις να το ερμηνεύσεις με τη λογική όπως θέλουν αυτοί να κάνουμε, θα χάσουμε την ουσία…......ήδη αυτός που παρακολουθεί τις εξελίξεις, βλέπει ότι υπάρχει μια τάση ξεκαθαρίσματος, σε πολλά ζητήματα.....αλλά αν δεν έρθει το ξεκαθάρισμα και η λύση, τι γίνεται;
Εκεί που το πρόβλημα είναι αδρανοποιημένο, ενεργοποιείται, την επιθυμητή χρονική στιγμή και αυτό έχει πολλά "οφέλη", όπως ότι ξυπνούν και πάλι τα μίση και τα πάθη ενός ή πολλών λαών.

Επ' ευκαιρία στήσε αυτί, διότι θα φανερωθεί ο ρόλος πολλών...οι προθέσεις πολιτικών και μη.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours