Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου τη Δευτέρα, στο Κέντρο Εβραϊκού Μουσείου στη Μόσχα, πριν από τις συζητήσεις για τη συριακή κρίση.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι διμερείς συνομιλίες είναι «συμβολικές, γιατί αυτές τις μέρες όλος ο κόσμος θυμάται τα θύματα του Ολοκαυτώματος». Η συνάντηση πραγματοποιείται δύο μέρες μετά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

"Μεταξύ των Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί, υπήρχαν και πολλοί πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης, της Ρωσίας". Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι οι Εβραίοι που ζουν στη Σοβιετική Ένωση «συνέβαλαν τα μέγιστα στη νίκη επί των Ναζί».

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι "ένα από τα κύρια διδάγματα της ναζιστικής ανόδου στην εξουσία και της νίκης του ναζισμού είναι ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί στο μέλλον αυτό το είδος κακού".


Προφανώς και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπονοεί το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, που ουκ ολίγες φορές το έχει αποκαλέσει αυταρχικό καθεστώς που δεν μπορεί να υπολογίζεται για το μέλλον της Συρίας.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours