Αφού αρχικά αρνήθηκαν στον Συριακό Στρατό να αναλάβουν θέσεις στην περιοχή της Αφρίν, οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) ανακοίνωσαν ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μπορούν να εισέλθουν μέσα στο καντόνι.

 Κούρδος αξιωματούχος του YPG,δήλωσε:

"Προσκαλούμε το Συριακό Στρατό να εισέλθει σε ολόκληρη την περιοχή της Αφρίν, καθώς υπάρχει συμφωνία μεταξύ μας και της συριακής κυβέρνησης για την επίλυση όλων των ζητημάτων μεταξύ μας".

"Πήραμε τα όπλα απλά για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας - η συριακή κυβέρνηση δεν ήταν ποτέ εχθρός για εμάς, απλά θέλουμε να είμαστε μέρος της πολιτικής λύσης στη Συρία και τα όπλα μας θα παραδοθούν στη συριακή κυβέρνηση μόλις υπάρξει πολιτικός διακανονισμός".

"Το YPG δεν ήταν ποτέ μέλος του αμερικανικού συνασπισμού και δεν είχαμε καμία υποστήριξη από αυτούς. Τα όπλα και η υποστήριξή που έχουμε λάβει προέρχονται από τη συριακή κυβέρνηση", τόνισε.

Η αλλαγή της στάσης αυτής έρχεται, καθώς το YPG αισθάνεται τεράστια πίεση από τη μία στο καντόνι του βορειοδυτικού τμήματος, καθώς μάχεται τον τουρκικό στρατό και τους Σύριους συμμάχους του (FSA) και από την άλλη μάχεται το ISIS, στην ανατολική Συρία.

Ο Κούρδος αξιωματούχος είχε την ειλικρίνεια να δηλώσει ότι η Συρία δεν είναι εχθρός των Κούρδων και ποτέ δεν υπήρξε, παρά την απαγωγή πέντε Σύριων στρατιωτών από την κουρδική πολιτοφυλακή.

Πριν από την επίσημη έναρξη της τουρκικής εισβολής στην Αφρίν, το Σάββατο, η Ρωσία ζήτησε από τις κουρδικές αρχές να επιτρέψουν στους κρατικούς αξιωματούχους του Συριακού Στρατού και της συριακής κυβέρνησης να καταλάβουν ορισμένες θέσεις στο καντόνι, πρόταση που τότε απορρίφθηκε. 

Με την Αφρίν όμως να μετατρέπεται σε λουτρό αίματος, παραμένει να δούμε αν η συριακή κυβέρνηση θα αποδεχτεί την προσφορά του YPG, την ώρα που οι κουρδικές αρχές κρατούν Σύριους στρατιώτες για λύτρα.

fort-russ.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours