Ο Ναός του Σατανά άσκησε αγωγή κατά του νόμου περί άμβλωσης που δίνει περιθώρια επανεξέτασης της απόφασης

​Ο Ναός του Σατανά του Μιζούρι ζητά θρησκευτική ελευθερία σε μια υπόθεση που επιδιώκει να ανατρέψει έναν νόμο για τις άμβλωση ο οποίος απαιτεί από τις γυναίκες να περιμένουν 72 ώρες πριν από τη διαδικασία, να υποβληθούν σε υπερηχογράφημα και να ακούσουν έναν καρδιακό παλμό του εμβρύου.
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Τρίτης, η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μιζούρι, κ. Laura Denvir Stith, ζήτησε από το κράτος να διευκρινίσει αν οι γυναίκες αναγκάστηκαν νόμιμα να υποβληθούν σε υπερηχογράφημα για να ακούσουν τον καρδιακό παλμό του εμβρύου.

"Η καλύτερη ερμηνεία αυτού του νόμου," απάντησε ο γενικός εισαγγελέας John Sauer, "είναι ότι η γυναίκα δικαιούται να αρνηθεί. Δεν υπάρχει νομική απαίτηση να πληρώσει για το υπερηχογράφημα", πρόσθεσε.

Ο νόμος, ο οποίος πέρασε από τον Ρεπουμπλικανικό ελεγχόμενο νομοθέτη του Μιζούρι το 2014, αύξησε σε 72 ώρες, από τις 24, το χρονικό διάστημα που μια γυναίκα πρέπει να περιμένει να υποβληθεί σε άμβλωση, αφού πρώτα λάβει συμβουλευτική βοήθεια, διαβάσει ένα φυλλάδιο, δει ένα υπερηχογράφημα και ακούσει τον εμβρυϊκό χτύπο της καρδιάς.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Ναό του Σατανά υποστήριξε ότι ο νόμος ήταν τόσο ιατρικά περιττός όσο και η παραβίαση των προσωπικών θρησκευτικών πεποιθήσεων μιας γυναίκας και ζήτησε από το κράτος να εμποδίσει το νόμο.
​Ο ενάγων στην υπόθεση, αναφερόμενος στην υπόθεση μιας γυναίκας που αναφέρεται ως "Mary Doe", αμφισβητεί το νόμο του κράτους περί "συνειδητής συναίνεσης" με βάση την παραβίαση των θρησκευτικών πεποιθήσεών της στην σωματική αυτονομία, η οποία είναι μια από τις αρχές του Σατανικού Ναού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Mary Doe δήλωσε ότι υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα πριν από την έκτρωση της στο St. Louis branch της Planned Parenthood το 2015, παρόλο που αυτό "δεν εξυπηρετούσε ιατρικό σκοπό".
Ο Ναός του Σατανά αυτοπροσδιορίζεται ως μια... "μη-θρησκευτική οργάνωση" και η οποία δεν είναι αφιερωμένη στη σατανική πρακτική και προώθηση των σατανικών δικαιωμάτων

Δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μιζούρι στην υπόθεση, η οποία τα τελευταία χρόνια κάνει το γύρο των διαφόρων κρατικών και ομοσπονδιακών δικαστηρίων.

​Αν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί ότι οι νόμοι περί άμβλωσης του Μιζούρι στην πραγματικότητα παραβιάζουν τα θρησκευτικά δικαιώματα της Doe, οι γυναίκες του Μιζούρι θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν το ίδιο επιχείρημα για να αποφύγουν την περίοδο αναμονής 72 ωρών και άλλους περιορισμούς που επέβαλε ο νομοθέτης.

Η ομοσπονδιακή υπόθεση βρίσκεται επί του παρόντος υπό εξέταση στο Εφετείο των 8ου Circuit στο St. Louis.

"Όταν το κράτος της λέει: 'Θα θέλατε να ακούσετε τον χτύπο της καρδιάς;' Κηρύσσει από τον άμβωνα", δήλωσε ο James MacNaughton, δικηγόρος του σατανικού ναού, στο Riverfront Times τον Σεπτέμβριο. "Αυτό είναι επιβολή. Δεν είναι η δουλειά του κράτους να είναι ιεροκήρυκας".

Ο Ναός του Σατανά αυτοπροσδιορίζεται ως μια... "μη-θρησκευτική οργάνωση" και η οποία δεν είναι αφιερωμένη στη σατανική πρακτική και προώθηση των σατανικών δικαιωμάτων. Τα μέλη της ομάδας δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν κυριολεκτικά στον Σατανά, αλλά βλέπουν τον βιβλικό Σατανά ως μια μεταφορά για εξέγερση ενάντια στην... τυραννία, κυρίως την "θρησκευτική".

Φυσικά, τη σήμερον μέρα, ό,τι δηλώσεις είσαι. Και... "Μακεδόνας" απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δεν μιλάει λέξη Ελληνικά!
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours