Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Συρία. 

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην ιρανική παρουσία στην περιοχή και στις συνεχιζόμενες προσπάθειές του να διεισδύσει τόσο στη Συρία όσο και στο Λίβανο.

Σύμφωνα με τον 
Νετανιάχου, "ο στόχος του Ιράν είναι να αλλάξει το status quo [στην περιοχή]. Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια διαφορετική πραγματικότητα εκεί [στη Συρία], μια ήρεμη πραγματικότητα μετά από χρόνια αστάθειας και πολέμου. Το Ιράν προσπαθεί ενεργά να ανακατεύσει την κατάσταση στο εσωτερικό της Συρίας, να μετατρέψει τη Συρία σε στρατιωτική αποικία και να εισαγάγει όπλα πολύ επικίνδυνα για το Ισραήλ και το Λίβανο ".

Ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ εργάζεται εντατικά για να εμποδίσει το Ιράν να επεκτείνει την επιρροή του γύρω από το Λίβανο.

"Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Συρία. Θα εγκατασταθεί το Ιράν στη Συρία ή θα σταματήσει αυτή η διαδικασία; Κατέστησα σαφές στον Πούτιν ότι εάν δεν σταματήσει αυτή η διαδικασία, θα τη σταματήσουμε εμείς. Στην πραγματικότητα, προσπαθούμε ήδη να το περιορίσουμε ".


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours