Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν για δεύτερη ημέρα τα καταστροφικά αποτελέσματα από το πέρασμα των ισχυρών καταιγίδων και των τυφώνων. Τα ατυχήματα που συνδέονται με τον τυφώνα Xaver έχουν σκοτώσει τουλάχιστον επτά άτομα στην ευρωπαϊκή ήπειρο τις τελευταίες δύο ημέρες σε Πολωνία, Σουηδία, Δανία και Βρετανία.

Στη Γερμανία οι άνεμοι έτρεχαν με 200 χλμ. την ώρα και έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σε Ολλανδία και Βέλγιο οι πτώσεις δέντρων αποδείχθηκαν θανάσιμες. 


Σουηδία

Σουηδία

Πολωνία
ΠολωνίαΓερμανία


Γερμανία


Γερμανία


Γερμανία


Δανια

Όπως δείχνουν τα στοιχεία η Φρειδερίκη αποδεικνύεται μια από τις χειρότερες καταιγίδες που χτυπά την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.

Χαρακτηριστικά της έντασης των φαινομένων είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media και δείχνουν ανθρώπους να παρασέρνονται από τους ανέμους έως και να... πετάνε, κοντέινερ να πέφτουν σαν καρυδότσουφλα, δέντρα να ξεριζώνονται:

Τα παρακάτω βίντεο από την Ολλανδία:

Τεράστια πινακίδα καταρρέει:Εν τω μεταξύ, τα αιολικά πάρκα στη Γερμανία αποκόμισαν οφέλη από τη φονική θύελλα. Σύμφωνα με την European Energy Exchange AG, μια πλατφόρμα επενδύσεων στην ενέργεια, η παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες. 

Συγκεκριμένα, το τεράστιο δίκτυο των ανεμογεννητριών και των υπεράκτιων ανεμογεννητριών της χώρας παρήγαγε 25.205,8 MW ηλεκτρικής ενέργειας - ισοδύναμο με την παραγωγή ρεύματος 25 πυρηνικών εγκαταστάσεων και σχεδόν ίσο με το 35% της συνολικής ενεργειακής απόδοσης της χώρας εκείνη την ώρα που καταγράφηκαν οι μετρήσεις.
Πηγή: iefimerida.gr,  dailymail.co.uk


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours