Τις τελευταίες ημέρες, η μονάδα ασφαλείας του Συριακού Αραβικού Στρατού ανακάλυψαν μια σειρά από κρυμμένα όπλα που ήταν στην κατοχή του ISIS, σε διάφορες πόλεις στη δυτική ακτή του ποταμού Ευφράτη.

Βρέθηκε αρκετός ελαφρύς οπλισμός και εκρηκτικά -συμπεριλαμβανομένου ναρκών με προέλευση από το Ισραήλ - ικανά να εξοπλίσουν ένα ολόκληρο τάγμα.

Τα όπλα ανακαλύφθηκαν από συριακά στρατεύματα στην ύπαιθρο λίγο έξω από τις πόλεις Al-Hasrat, As-Siyal και Al-Jalaa, και τα οποία είχαν ταφεί κάτω από το έδαφος.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Al-Masdar News, Ibrahim Joudeh, ο Συριακός Στρατός ανακάλυψε τον οπλισμό και τα εκρηκτικά χρησιμοποιώντας συσκευές εντοπισμού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και απλοί ανιχνευτές ναρκών. Εκτός από ένα ρυμουλκόμενο αντιαεροπορικό σύστημα, εντοπίστηκαν ως επί το πλείστων βόμβες, αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, οβίδες, νάρκες με γραφή στα εβραϊκά, (που σαφώς δείχνουν ότι προέρχονται από τα ισραηλινά αποθέματα), συσκευές επικοινωνίας και drones.

Ενδιαφέρον ήταν και η ανακάλυψη δύο πυραύλων K-13 αέρος-αέρος, που πιθανώς το ISIS τους πήρε από μια αεροπορική βάση που είχε καταλάβει πριν από μερικά χρόνια.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours