Στις 06:24 - Περισσότερες από 15 δονήσεις αισθητές στην περιοχή όλη τη νύχτα, στα 4 Ρίχτερ η επόμενη μεγαλύτερη - Λέκκας στο ΘΕΜΑ 104,6: Το φαινόμενο θα συνεχιστεί για 2-3 ημέρες

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 06:24 το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου στο Κιλκίς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 30 χιλιόμετρα περίπου βόρεια της πόλης του Κιλκίς και η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και την Θεσσαλονίκη.

Ελάχιστα λεπτά μετά ακολούθησε ακόμα μία ασθενής δόνηση μεγέθους 3,4 Ρίχτερ, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή καταγράφηκαν περισσότερες από δέκα σεισμικές δονήσεις, με την μεγαλύτερη να είναι μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 00:13. 


Από τις δονήσεις αυτές δεν καταγράφηκαν ζημιές, όμως προκλήθηκε ανησυχία στους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους και πέρασαν την νύχτα με κουβέρτες στα αυτοκίνητά τους.

Για ένα φαινόμενο που θα συνεχιστεί για 2-3 ημέρες ακόμη έκανε λόγο ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στο ΘΕΜΑ 104,6. «Πρόκειται για μια σμηνοσειρά με δεκάδες σεισμούς, κορυφαίος εκ των οποίων ήταν τα 4,8 Ρίχτερ» είπε ο κ. Λέκκας σύμφωνα με τον οποίων τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί πάνω από 15 δονήσεις. 


«Είναι μικρές, χωρίς μεγάλο μέγεθος. Γίνονται αντιληπτές από τους κατοίκους αλλά δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα» πρόσθεσε.

Όπως είπε, πάντως, «μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη δόνηση, δεν το αποκλείουμε
».

Όσο για τον Κορινθιακό όπου καταγράφηκε σεισμική δραστηριότητα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ είπε ότι «θεωρούμε ότι είμαστε σε απόσβεση αλλά είναι μια περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

www.protothema.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours